rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Här är bloggen, där vi vill berätta de små historierna från bilsemester-byrån; senaste nytt om nya typer av semestrar, nyheter i Happydays-sammanhang och kuriosa av alla de slag, som förhoppningsvis är intressant just för dig. Välkommen till vårt förslag på en e-anslagstavla med högaktuella uppdateringar från resebyrån Happydays.
 • Aktuellt - små historier från Happydays
 • Blog oprettet: 29-03-2017
 • Blogindlæg i alt: 102
 • Antal kommentarer: 0
 • Antal følgere: 4
 • Følg denne blog 
Barn i baksätet – och alla vardagsregler ut genom bilfönstret
13-05-2014

Här har vi samlat några användbara råd till dig som reser med barn i bilen på bilsemester. smiley

Den bärbara dvd-spelaren till bilens baksäte är Guds gåva till alla oss som känner våra egna begränsningar och våra barn temperament. Det är bra att det finns regler för TV-tittande, sms och tv-spel i vardagslivet – men när semestern står för dörren kan det ibland vara skönt att släppa lite på kraven – när det är lång väg till själva slutmålet på resan. Låt barnen spela gameboy, prata i mobilen och lyssna på samma hits-för-barn-CD:n för 20:e gången i rad. Det lönar sig i slutänden.

Filmer – de är perfekta genom att barnen fokuserar sin uppmärksamhet på skärmen och bilkabinen fylls med lugn och ro i några timmar. Den bärbara dvd:n har dessutom kommit ner i en prisklass där vi alla kan vara med. Om du vill investera i en sådan kan den köpas för under en tusenlapp. Den kan också i de flesta fall anslutas till en Playstation och till en digital kamera där semesterbilderna ligger.

Ett par goda råd mot åk- och humörsjuka

Det finns också massor av goda skäl OCH är jätteroligt för hela familjen att ha några goda gammaldags tävlingar med i planeringen. Prova på någon av de nedanstående tävlingarna, som går riktigt långt på en liter när du är på det humöret. Har du detta som ett ess i rockärmen kan det inte gå snett, oavsett om du har en biograf i baksätet eller inte.

 1. Kör inte på fastande mage – hungriga barn blir snabbare åksjuka.
 2. Kom ihåg att dricka vatten.
 3. Hälsosamma mellanmål håller blodsockernivån stabil och åksjukan stången.
 4. Ta många pauser längs med vägen.
 5. Låna eller köp en barnatlas och markera vägen i den så att barnen kan följa med i hur långt ni har kommit.
 6. Gör själva bilresan till en del av semesterupplevelsen och se det inte som ett nödvändigt ont. Skaffa till exempel böcker om de områden som du kör igenom eller förbi. Biblioteket har massor av relevanta böcker för barn, till exempel om Europas större städer. Fråga på biblioteket där du bor och låna också med olika sorters frågesportsböcker som också passar perfekt till en längre bilsemester. Förvara böckerna i en särskild påse så att de inte kommer bort.

Pitstop-roulett

Varje familjemedlem väljer ut en tejprulle i sin egen färg. Ta av 5 centimeter av tejpen och sätt som markör på en och samma navkapsel. Ovanför hjulet (på skärmen) sätter man en markör i form av en tejpbit i vilken färg som helst. När bilen stannar så kollar man vems färgmarkering på navkapseln som har kommit närmast markören på skärmen och den personen får så välja en i förväg utvald handling – t.ex. vara den som bestämmer vilken glass man skall köpa eller kanske bestämma när nästa paus skall vara.

Skrattar bäst som skrattar sist

Man väljer en person som ska starta med att vara bonde. Bonden frågar sedan de andra vad de vill ha av hans mjölkko? Någon vill kanske ha mulen, en annan hornen och någon kanske svansen. När alla har valt en del av mjölkkon, kan leken starta. Nu ska bonden turas om att ställa frågor till deltagarna. Det kan till exempel vara ”vad dricker du med?” Frågar bonden den som har valt mulen, skall den personen svara mulen. Därefter frågar bonden nästa deltagare t.ex. ”vad äter du med?” Och då kanske det är den som har valt svansen som då också måste svara ”svansen”. Här gäller det att inte börja skratta när man svarar, då åker man ut. De andra får däremot skratta så mycket de har lust när personen svarar utan att åka ut. Vinnaren är den som klarar att svara på sin fråga utan att skratta efter att alla andra har skrattat och åkt ut när de svarat på sin fråga.

Fyll på med ord-lek

Första deltagaren börjar med att säga ett ord eller namnet på en sak som kan para sig med ett annat ord. Säg till exempel ”cykel”, då ska det andra ordet vara ett ord som passar ihop med cykel, t.ex. -däck, -styre, -hjälm, -slang. Nästa deltagare hittar då ett ord som passar med det sista ordet som har sagts. Om det var cykel+däck, blir kanske nästa ord cykel+däck+mönster o.s.v. till slut har du långa och konstiga ord som man har fått klura länge på att komma fram till. T.ex. cykel+däck+mönster+passning…

Tal-BUM

Man väljer först turordningen på deltagarna och därefter väljer man en taltabell som alla deltagare kan. Det kan t.ex. vara fyrans gånger-tabell. Därefter börjar man säga talen högt i turordning och förste man säger 1, nästa 2 och tredje 3 o.s.v. Men varje gång som man träffar ett tal som går upp med 4 skall man säga BUM. Glömmer man detta är man ute. Det vill säga, räknar man efter fyrans gånger-tabell ska det låta såhär: 1, 2, 3, BUM, 5, 6, 7, BUM, 9, 10, 11, BUM, 13, 14, 15, BUM … 39, BUM osv.

Kejsaren av Kina

Denna gamla lek kräver att du har ett gott minne. Den går ut på att komma ihåg vem du mötte när du var på besök hos Kejsaren av Kina. Den förste säger kanske: ”Jag drack te hos Kejsaren av Kina och där mötte jag Kalle Anka. Nästa person upprepar och lägger till: ”Jag drack te hos Kejsaren av Kina och där mötte jag Kalle Anka och jultomten. Och så fortsätter man att upprepa och lägga till nya personer tills en av deltagarna inte längre kommer ihåg, då är den deltagaren ute. Leken fortsätter och vinnaren är bäst på att komma ihåg hela raden av besökare hos Kejsaren av Kina.

Riktigt trevlig bilsemester 

önskar Happydays 

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

3 tips til den mest praktiske bilferie
At tage på bilferie, er måske ikke altid lige så let som man tror. Bilferier kan være kedelige, dyre og alt for langtrukne, men det kan også være et godt middel til at slappe af, og få brugt tiden på noget man sætter pris på. For at få den mest velovervejede bilferie, og for at få det bedste ud af bilferien, er der her 3 tips til en praktisk bilferie.

Før i rejser
Bilferier kan til tider godt blive dyre. Man skal sørge for benzin, overnatning og restaurantbesøg, som i sidste ende godt kan løbe ud i mange penge. Men for at spare, der hvor man nu kan, kan man overveje at tage de ressourcer med, som man allerede har liggende derhjemme. Til turen kunne man fx tage termokander med, så man kan lave nudler, drikke en kop kaffe, eller lave suppe-i-en-kop. Her kan man spare på pengene, samtidigt med at det går så nemt som smurt.

Mens i rejser
Når man så endelig er kommet af sted, kan det være en god ide, hvis man planlægger ens pauser, så godt man nu kan, ud fra hvor tit der er behov for at stoppe. Man kan nemlig risikere at skulle stoppe flere gange end nødvendigt, som egentlig bare sluger ens tid. Udover det praktiske ved selve køreturen, kan man også fokusere på at få det arbejde lavet, som man skal have lavet. Det kan være alt fra skoleopgaver, til at besvare mails eller noget helt tredje. Her kan man nemlig slå tiden ihjel, med at være produktiv.

Efter rejsen
Ved ens ende destination, er der stor sandsynlighed for, at bilen ikke er lige så ren som den var før selve rejsen. Her kan det være en god ide at rydde op i bilen, så hurtigt som overhoved muligt, inden bilen skal tages i brug igen. For når bilen så skal bruges igen, står den klar og lige til at køre i.
0 Kommentarer
Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere