hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 47 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Blinis med lax och räkor och potatispizza
05-03-2014

I denna vecka blev matklubbens medlemmar bortskämda med en härlig lätt lunch bestående av blinis med lax och räkor – och en potatispizza till dessert. 

Blinis

1 dl lättmjölk

1 dl filmjölk

125 gram vetemjöl

½ tesked bakpulver

2 ägg

Eventuellt lite citronsaft och rivet skal av citron

Topping

150 gram rökt lax

150 gram färska räkor (eller tinade frysta)

Sallad

1 dl Creme fraiche

1 mango

1 avakado

Rödlök

Dill

Så här gör du:
Smält smöret i en gryta. Häll i mjölk och filmjölk och häll upp det i en skål. Sikta mjöl och bakpulver i blandningen. Knäck i äggen och tillsätt ev. lite citronsaft/rivet skal av citron och vispa kraftigt så du får en slät pannkakssmet.

Stek 12-16 små blinis (3-4 åt gången).

Topping:
Lägg blinisarna på ett fat med sallad och toppa hälften av dem med creme fraiche, rökt lax, fint snittat rödlök och lite dill.

Toppa den andra delen med mango och avakado i tärningar, räkor och fint snittad rödlök.

+++++++++

Potatispizza med vitlök och getost på fullkornsbotten

1 x färdig fullkornspizzabotten (finns att köpa i välsorterade affärer – eller baka själv)

Olivolja

1 vitlöksklyfta

3-4 skalade råa potatisar

2 slags ost (t.ex. mozzarella och en getost)

Oregano (färsk eller torkad)

Stick ur rundlar i passande storlek ur pizzabotten och pensla med lite olivolja, som är tillsatt pressad vitlök. Potatisen skärs i skivor och fördelas tillsammans med osten på pizzabotten. Strö på oregano och baka pizzorna i cirka 15 minuter vid 200 grader.

Verkligen lätt!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Elsebeth Vraabøl
For en del år siden- i vores yngre dage - var min mand og jeg på en dejlig rejse til Riva ved Gardasøen. Vi boede på "Hotel Centrale", hvor værten var lidt emsig med at man skulle købe samtligedrikkevarer på hotellet. Men pengene var små, så vi smuglede en flaske Spumante forbi den sure hotelvært. Oppe på værelset skulle min mand åbne flasken, som var blevet godt rystet under transporten. Proppen sprang med et BRAG op i loftet, fortsatte ud gennem det åbne vindue og ramte den sure...
Helle Severini
Min bedste vinoplevelse er klart min første vinsmagninging, hvor vi fik at vide, at det slet ikke er så svært med vine! Der er nemlig kun to slags - dem, man kan lide, og dem, man ikke kan lide :-) ...
Tom Sørensen
Vi havde en dejlig tur til Stralsund Hotel Baltick ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere