rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 45 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Blinis med lax och räkor och potatispizza
05-03-2014

I denna vecka blev matklubbens medlemmar bortskämda med en härlig lätt lunch bestående av blinis med lax och räkor – och en potatispizza till dessert. 

Blinis

1 dl lättmjölk

1 dl filmjölk

125 gram vetemjöl

½ tesked bakpulver

2 ägg

Eventuellt lite citronsaft och rivet skal av citron

Topping

150 gram rökt lax

150 gram färska räkor (eller tinade frysta)

Sallad

1 dl Creme fraiche

1 mango

1 avakado

Rödlök

Dill

Så här gör du:
Smält smöret i en gryta. Häll i mjölk och filmjölk och häll upp det i en skål. Sikta mjöl och bakpulver i blandningen. Knäck i äggen och tillsätt ev. lite citronsaft/rivet skal av citron och vispa kraftigt så du får en slät pannkakssmet.

Stek 12-16 små blinis (3-4 åt gången).

Topping:
Lägg blinisarna på ett fat med sallad och toppa hälften av dem med creme fraiche, rökt lax, fint snittat rödlök och lite dill.

Toppa den andra delen med mango och avakado i tärningar, räkor och fint snittad rödlök.

+++++++++

Potatispizza med vitlök och getost på fullkornsbotten

1 x färdig fullkornspizzabotten (finns att köpa i välsorterade affärer – eller baka själv)

Olivolja

1 vitlöksklyfta

3-4 skalade råa potatisar

2 slags ost (t.ex. mozzarella och en getost)

Oregano (färsk eller torkad)

Stick ur rundlar i passande storlek ur pizzabotten och pensla med lite olivolja, som är tillsatt pressad vitlök. Potatisen skärs i skivor och fördelas tillsammans med osten på pizzabotten. Strö på oregano och baka pizzorna i cirka 15 minuter vid 200 grader.

Verkligen lätt!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

Rieslingsuppen fra Rhinen
Torben fra Hotel Anker laver verdens bedste Rieslingsuppe! Vi kastede vores kærlighed på den, da vi besøgte hotellet, hvor Torben og hans kone Karen er værtspar, på vores studietur til Rhinen og Mosel – og vi fik heldigvis også opskriften med hjem.

Riesling og Rhinen hører uløseligt sammen – og vi var overraskede over, hvor elegant denne egns vinspecialitet klæder en anden tysk klassiker på bordet: Suppen, som med en sjat tør Riesling pludselig får en helt anden kar...
0 Kommentarer
Vinn en korg med tyska godsaker
I vårt samarbete med ”Tyskland – det vänliga semesterlandet” och kampanjen ”Tyska Städer” kan du just nu uppleva Tyskland till en riktigt bra pris! Vi kan komma på många goda skäl till att besöka Tyskland: Där finns t.ex. konst, kultur, mode - och de blygsamma specialiteterna, som skämmer bort smaklökarna.

Men vad tycker DU är så bra med Tyskland?

Berätta det för oss i kommentarfältet härunder, så är du med i tävlingen om en hel korg ...
0 Kommentarer
Vind en kurv med tyske godter
Lige for tiden kan du komme på Ein Smuttur til Tyskland til en rigtig god pris – det har vi sørget for i samarbejde med Rejselandet Tyskland, der om nogen kan remse gode grunde til at besøge Tyskland op: Der er for eksempel kunsten, kulturen og de uhøjtidelige specialiteter, der forkæler smagsløgene.

Men hvad med dig – hvad synes DU er lækkert ved Tyskland?

Fortæl os det i kommentarfeltet herunder – så er du med i konkurrencen om en hel kurv fuld af l...
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Karin
Et skønt område! Og det lyder slet ikke dårligt at få en gratis guide til gode vingårde, når man alligevel er i området....
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere