hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Happydays på turné
    Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 20 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 1 Følg denne blog 
Matinspiration och la dolce vita
30-11--0001

Här kommer en resblogg skriven av vår direktör Søren Idun. Läs om hans härliga, italienska matupplevelser här nedanför. (Här översatt till svenska)

Semester och matupplevelser hör ihop. Det är alltid skönt med en semester på ett hotell, där kaskader av härlig mat alltid står färdig till dig. Eller när man famlar sig igenom en fransk meny, med brutna glosor och äntligen får beställt, och därefter den spända väntan på om det någorlunda lever upp till det, man trodde det var man beställde. Om man har ett öppet sinne, kan man lätt komma på kulinariska resor i nya smakuniversum och många av mina egna bästa smakupplevelser beror på, att jag gick på upptäcksfärd i den del av menyn, där jag rent språkligt inte förstod någonting. 

Självklart kan man då och då uppleva, att man får något, som man - om man skall uttrycka det fint - absolut inte ville beställa igen, men efter min mening uppväger alla de fantastiska nya matupplevelserna helt klart de få bottennappen som kan smyga sig in i bilden. Och när man kommer hem från en härligt sinnesfylld semester med massor av inspiration, så är det alltid spännande att se, om man själv kan kreera några av de många spännande rätterna i sitt eget kök. Oftast får man inte helt samma resultat som semestern enastående upplevelser, men man får tillfälle att prata om semesterns alla andra upplevelser – och kanske tar man fram semesterbilderna och återupplever en smula av semesterns avslappnande atmosfär.

När vi inte är på deciderad hotellsemester, så inkvarterar vi oss oftast på ett lägenhetshotell, där det är samma restaurangmöjligheter och service som på hotellen, men där man dessutom också har sitt eget lilla kök. När jag är på semester, orkar jag inte stå och laga mat i timmar - oftast är ett sådant litet semesterkök inte ägnat åt mycket annat än att koka ett par ägg och så vidare.  Däremot njuter jag att laga min egen lilla lunch med spännande specialiteter från lokalområdet. Man kommer långt med lite gott bröd och några små smakprover av slaktarens goda, lokala paté och lite olika skivor av områdets korvar. Lägger man till ett litet urval av ostar, stora solmogna tomater, gurkor med de roligaste böjningarna och massor av frukt och en stor skål av de finaste oliverna, ja så behöver man egentligen bara att sätta pricken över i med ett glas av det lokala rödvinet, som alltid smakar himmelskt på semestern, men som man skall komma ihåg ändrar fullständigt smak och karaktär när det tas med till hemlandet.

För mig är matupplevelserna en stor del av semestern och jag ser fram emot att ganska snart komma till Gardasjön igen. Och så kommer jag ihåg en vinhandlare i Malcesine, som säljer den läckraste premierade balsamicon och en koncentrerad tryffelolja, som är en genialiskt touch till en rödvinssås. Honom skall jag besöka igen – det finns det inga tvivel om. 

Trevlig sommar!

Hoppas ni fick lite inspiration till en semester i Italien, landet som är fyllt av god mat, gott vin och la dolce vita! smiley

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Helle Severini
Min bedste vinoplevelse er klart min første vinsmagninging, hvor vi fik at vide, at det slet ikke er så svært med vine! Der er nemlig kun to slags - dem, man kan lide, og dem, man ikke kan lide :-) ...
Tom Sørensen
Vi havde en dejlig tur til Stralsund Hotel Baltick ...
Grethe Jensen
På en biltur til Alsace forrige sommer overnattede vi i en hyggelig lille by, hvor den lokale vinbonde om aftenen stillede an til vinsmagning i hotellets vognport. Der var ikke stor søgning, så da min mand og jeg gik hen for at kigge, blev vi budt på nogle ret store prøver af hans 6 vine. Vi levnede ikke, og blev nok en smule omtågede, men også lidt bløde om hjertet, for hvor synd, at han intet fik solgt. Vi overkom sprogvanskelighederne ved at række to fingre i vejret og pege på 3 fla...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere