rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Välkommen till vår tävlingsblogg. Då och då hittar vår kreativa avdelning på en rolig tävling, där du skall skriva en kommentar till ett blogginlägg för att delta. Och det är just här som du hittar denna typ av tävling. Så kom ihåg att abonnera på inlägg från denna blogg, om du vill hålla dig uppdaterad med dessa tävlingar i framtiden. Du har också möjlighet för att se tillbaks på tidigare tävlingsinlägg med tillhörande kommentarer. Det är inte någon tråkig läsning.  Lycka till
  • Happydays tävlingsblogg
  • Blog oprettet: 17-12-2014
  • Blogindlæg i alt: 20
  • Antal kommentarer: 2
  • Antal følgere: 53
  • Følg denne blog 
Tävling torsdag: Vill du till Österrike?
23-01-2014

Tävlingen är slut – stort tack för ditt deltagande.

Det har verkligen varit ett nöje att läsa alla era kreativa inlägg.

Och till dig som inte vann – bättre lycka nästa gång!

Ta chansen och vinn en semestervistelse i antingen Italien, Österrike eller Tyskland. Vi väljer en vinnare bland de bidrag som inkommer under veckan.

Så här gör du:

  1. Klicka och läs mer om torsdagens vistelse till Österrike längst ned på sidan.
  2. Skriv din kommentar i bloggfältet här nedanför.
  3. Övertyga oss om varför du älskar Österrike och varför just du ska vinna denna vistelse.

I vecka 5 offentliggör vi vinnaren i vårt nyhetsbrev, till ett av de tre semestermålen. Kom ihåg att delta i tävlingen från igår och tävlingen som kommer på fredag också.

Klicka och se semestervistelse i Österrike med all-inclusive 
(8 dagar för 2 vuxna + 2 barn upp till 11 år, ankomst 4/5-26/10 2014)

Öka dina vinstchanser och delta i onsdagens tävling också.

Onsdag - delta här

Lycka till! smiley

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
28-01-2014skrevMia
Otroligt vackert land på vintern. Härligt kultur, fantastisk mat, mycket vacker och intressant byggnadskultur.. Hur det är där på sommaren kan jag bara drömma om!
26-01-2014skrev Carina Sundström
Hejsan! Det vore helt fantastiskt att få åka till Österrike på semester bara jag och min man lite bröllops resa
26-01-2014skrevOve
Att alpvandra i Österrike skulle verkligen vara årets höjdpunkt - både bokstavligt och bildligt. Ett av våra drömresmål, som vi skulle vilja förverkliga, är Isgrottan Eisriesenwelt. Skulle även vilja uppleva Salzburg med dess olika sevärdheter. Vore fantastiskt att på fruns 70-årsdag kunna överraska henne med en resa till Salzburgerland.
26-01-2014skrev Annika Kuparinen Larsson
Vi har aldrig varit i Österrike, men det skulle verkligen vara spännade att komma dit en gång. Är verkligen nöjd med Heppydays hotell i Tyskland, så det skulle vara mycket roligt att testa på Österrike.
25-01-2014skrev Gunn Uddh
Har bara bilat igenom Österrike på väg till Italien 1992 och det lilla jag såg var fantastiskt. Jag har i alla år sedan dess drömt om att få åka till Österrike och verkligen se mig bättre omkring i detta underbara land och dess natur.
25-01-2014skrev Anette Bjarnell
Har under många år rest med Happydays och de resmål vi valt har alltid varit bra och trevliga. Det har alltid varit bra bemötande och mycket att se och upptäcka i närheten av boendet. Alla era erbjudande lockar oss att resa så det är ibland svårt att välja, därför kan det vara kul att vinna en resa
24-01-2014skrevLars Nordblom
Österrike är för oss Tyrolen, med vandring i bergen och underbara vyer. Här kan man andas lätt, och med en praktisk ryggsäck och bekväma skor känner man sig yngre och starkare än på länge. Överallt finns det spännande byar med god mat och hjälpsamma människor. Vi vill gärna återse detta trivsamma land!
24-01-2014skrev Åsa
När inte snön i Sverige räcker till till Österrike jag så gärna åka vill Njuta av sol och härliga backar och få lite värmande sol i våra nackar
24-01-2014skrev Jussi
Min väldigt trevliga kusin som i Wien bor, han hela dagarna genom ett fönster glor, han hoppas att vi snart ska ses, att vi ett tillfälle ges, att på ett Heurigen en wienerschnitzel få smaka, det kan man ju inte i Österrike försaka.
24-01-2014skrevMeany Ljungdahl
Jag åker gärna till Österrike igen eftersom det var min och mannens första utlandssemester för 20 år sedan och vi hade en underbar semester som jag gärna återupplever.
24-01-2014skrevLiza Bråhnback Andersson
Självklart vill jag till Österrike. De höga bergen, hästskjutsarna i Wien, alpvägarna, de underbara små fika ställena med wienermusik och dansare i gammaldags kläder allt skulle jag vilja visa min man som födelsedags present.
24-01-2014skrev Kenth Ahnström
Har varit österrike några gånger. Blev förälskad i detta trevliga land. Nu skulle jag vilja visa mina barn detta underbara land.
24-01-2014skrevAnita
Från Österrike har jag många fina minnen, på vintern åkte jag skidor där med alla sinnen, skidsystemet var omväxlande så man aldrig tröttnade, sonen ville inte sluta åka så han bönade, att vi ska åka till Badgastein någon gång i framtider och vem vet vi kanske gör det vad det lider.
24-01-2014skrev Ann_louise Castor
Jag och min man har varit i Österrike några sommrar och tycker det är helt underbart ! Man kan bli lyrisk bara över hur frisk luften känns där. Vår dröm är att ha ett gasthause där.. Skulle vara helt underbart att få komma dit igen o ta en bergbana upp o sedan vandra ner o njuta.
24-01-2014skrevMonica Andersson
Österrike med sin vackra natur och vänliga människor skulle vara en riktig höjdare att få uppleva.
24-01-2014skrev Birgit Svensson
Österrike har allt vi kan önska, bedårande natur, berg och alper med en fantastisk flora på sommaren och snövita vidder och höjder på vintern. Mycket trevliga människor och god mat. Den bästa semester man kan önska sig såväl sommar som vinter. En dröm att få komma till detta underbara land igen!
24-01-2014skrevDaniella Gustafsson
Skulle gärna vilja njuta av min 40 års resa med familjen i Österrike
23-01-2014skrev Ciri Sandell
Wien med odödlig musik från förr att komma och öppna denna dörr besöka praktbyggnader i stadens inre del och en färd på Donau är heller inte fel
23-01-2014skrev Bo Jogheden
Tillsammans med frun skulle jag vilja se mer av Österrike !
23-01-2014skrev Carina Persson
Vet inte så mycket om Österrike men det får mig att tänka på vacker natur, berg och hög luft. Vi älskar att packa ryggan o ge oss ut på tur, vissa problem att hitta rätt har vi men det brukar mynna i mycket skratt o nya fina minnen.
23-01-2014skrev Göran Helldèn
Vill återuppliva våran förra resa till Österrike med Happydays. Som vi gjorde för några år sedan. Härliga vandringar, bra och trevligt hotell. Pricken över i:et var den lilla hyttan vi hittade på en av vandringarna. Skön stämning, fullt med folk och god mat.
23-01-2014skrev Marianne
Jag skulle vilja ta med min sambo till Österrike då vi inte är så mycket för solsemestrar. Vi älskar att upptäcka nya ställen och har bland annat varit i Rom, Amsterdam och Berlin. Europa har så mycket att erbjuda och det vore en dröm att få åka till just Österrike med min sambo! Vore riktigt roligt att få överraska honom på hans födelsedag som snart inträffar.
23-01-2014skrev Emelie Thorsén
Jag har aldrig varit i Österrike men skulle gärna vilja åka dit. Jag tar examen från tekniska högskolan i Jönköoping nu till sommaren efter 16 års konstant pluggande (sen man började i förskoleklass). Det skulle vara en toppenbra examenspresent till mig och där jag också kan bjuda med mig min pojkvän! :)
23-01-2014skrev Johanna
Det var Happy days vi åkte med för 5 år sedan....Det var vår första resa till Österrike... Vår familj har blivit förälskade i detta land. Vi åker dit både sommar och vinter. Men det finns så mycket kvar att se och uppleva. Tack för ni öppnade dörrarna till en ny värld
23-01-2014skrevSusanne Ehrnbring
Har åkt genom Österrike ett antal gånger. Stannat och campat ibland. Sett en del av den storslagna naturen och ätit den goda maten. Skulle vara fantastiskt roligt att prova på att bo på hotell. Se mer av naturen. Äta mer av den goda maten och träffa fler av den härliga befolkningen.
23-01-2014skrev Lena
Har hört om, men inte sett, Österrike. Vill verkligen åka dit för att se arkitekturen, de smyckade byggnaderna, slotten och palatsen. Denna speciella arkitektur lockar mig, liksom naturen och de bevarade traditionerna.
23-01-2014skrev Christina Persson
Till Österrike vill jag fara där älskar jag att vara Att sitta på en alptopp Med en glühweinkopp Höra bjällerklang från en ko Det ger själen ro.
23-01-2014skrevEleonor Gunnarsson
Hej Happy Days ! Österrike !! Så otroligt vackert. Har lusläst era boende har en enorm vilja och sug efter att få se dessa otroliga alper och få vandra där. Känslan när man står på en bergstopp är troligen helt underbar. Skulle så gärna vilja vandra med min 14 årige son och visa honom vad som finns bakom dataskärmen.
23-01-2014skrev Anna Nordlund
Happy Days för glad dagar, Österrike är drömmarnas mål där finns allt för hungrande magar, att sköljas ned med en härlig skummande skål! Man bör förena nöjet med nytta i vandringsledernas land så vi skulle lämna vår härliga "alphytta", för en tur tillsammans hand i hand eller kanske på cykel på vindlande stigar, så nära himlen man komma kan självklart är vi med och krigar, om priset - jag och min fantastiks man!
23-01-2014skrevDaniel Höglund
I år firar jag och min älskade Margareta guldbröllop. Vad skulle passa bättre än en veckas upplevelser i Salzkammergut o Salzburg, där vi sedan tidigare har fina minnen. Gemytet, mat och dryck, den fascinerande naturen,musiken och de bevarade traditionerna.
23-01-2014skrev Eva Olsson
Sommaren 1968 kom min man och jag nyförlovade till sagolika Österrike och förälskade oss omedelbart i landet. Både den kärleken och vår egen har bara vuxit sig starkare under åren som gått. Vi har gjort många bilresor tillbaka och ständigt upptäckt nya fantastiska människor och platser. Förra året var vi med om en Almbetriet när dom fantastiskt utsmyckade korna återkom till byn efter sitt sommarbete. Härligt att få deltaga i den fest och glädje som det var. För oss är det livskvalitet när vi får vistas i detta natursköna sagoland.
23-01-2014skrevBente Kanstrup
Hej Happyday , Jeg önsker at gense Östrig - de höje bjerge, de blå söer og mange dejlige byer. Har väret der i slut af tresserne og oplevede der Youghurt med de mange varianter, det kunne vi ikke få i Danmark hvorjeg tidligere boede. Winerkoncerten ser jeg hvert år, og nyder den gode musik og ballet. Har alle dage gerne ville se severdigheden og omgivelserne, hvilket jeg ikke nåede i 1968.
23-01-2014skrev Eva Eriksson
Denna resa vill jag vinna för någon annan som finns i mitt liv som drömmer om att åka till Österrike, kunna vandra, se naturen, äta gott, ge honom den upplevelsen som tecken på min uppskattning.
23-01-2014skrev Åke Karlsson
Tänk att än en gång få vandra runt i denna fantastiska stad med alla dess cafeer och fina byggnader.
23-01-2014skrev Ann-Britt Askman
Tänk att få strosa i berg som i dal i detta underbart vackra land. Det är något som jag ser fram emot. Min önskan är att få överraska min man med denna resa.
23-01-2014skrev Frida Nilsson
Som litet barn tog mina föräldrar mig med till detta storslagna vackra land. Jag minns än idag hur underbar känsla det var att resa i Österrike. Tänk, vi hade snöbollskrig på Grossglockner mitt i sommaren. Glädjen hos mig var stor. Som ensamstående mamma till tre underbara pojkar kan jag inte visa dem Europa som mina föräldrar gjort för mig. Hur jag än vänder och vrider på slantarna räcker dem inte till en resa. Min önskan är att jag kunnat överraska barnen med en wunderbar resa till Österrike. Ett land de hört mig prata varmt om men som de ännu inte själva upplevt. Hoppas på tur nu!
23-01-2014skrevCamilla Ehrenlans
Hej, jag skulle så gärna vilja bjuda min syster på en resa med sin familj. Pappa från Italien, mamma från Svergie och lilla Bruno 3 år och Alma 1 år. De behöver lite andrum i vardagen och jag tror Österrike skulle vara fantastiskt för dem med den fina naturen.
23-01-2014skrevBerit Andersson
det verkar mysigt och vandrar i sound of Music fotspår, det är intressant med andras länders kultur och historia, semestra på annat ställen
23-01-2014skrev Carina Daleby
Skulle så gärna vilja se Österrike. Det verkar så grönt och fint. Vi älskar att vandra i naturen både min man och jag. Detta vore en riktig drömresa för oss.
23-01-2014skrev Pia
Min enda korta vistelse i Österrike var en middag på en mysig alprestaurang när vi bilade igenom landet på väg till Italien! Hade önskat att vi haft möjlighet att stanna där några dagar för det var helt fantastiskt och som min dotter sa "landet där kossorna springer i slalombacken". Det vill vi uppleva igen..
23-01-2014skrevGunilla Mets Eriksson
Oj där har jag aldrig varit. Min tur nu?
23-01-2014skrev gerd berg
Har bara "nosat" på Bregenz i Österrike för fyrtio år sedan. Man kanske skulle se lite mer, eller vad tycker Ni?
23-01-2014skrev Susanne Jönsson
Det vore underbart att vinna resan till Österrike, deras natur är oslagbar. Bara att få vandra och se detta vackra land hade varit en dröm :)
23-01-2014skrev Maria
Två gånger har vi rest på familjesemester till Österrikes fjäll, bott på trevliga familjevänliga Happydays hotell.💗 Vi har bott på vackra platser och till mycket överkomligt pris, tror inte man kan resa på roligare och familjevänligare vis. Vi har vandrat på barnvänliga alpstigar och sett riktiga fjällkor, och vi har lärt oss att det är viktigt att ha riktiga vandringsskor😉 Maten på hotellet har varit utsökt, passande en riktig gourmet, de valde närproducerat av högsta kvalité. Det är så vackert i Österrike, oss alla i familjen charmera. Ja, en resa med Happydays till Österrike kan vi verkligen rekommendera. Tänk dock att på fjällbäckarna kan vara kalla om man ska bada. Om vi vann och fick resa tillbaka skulle vi bli jätteglada.😊
23-01-2014skrev Roger Blomquist
Att drömma är underbart Österrike med en vandring mot alptoppens värld visst vore det smart och på kvällen njuta av hotellets flärd
23-01-2014skrev Kristina johansson
Älskar Österrike och min syster och hennes barn, kombinationen blir oslagbar! Tänk att få bjuda dem på vacker natur, wienerschnitzel och kultur. Håller tummar och tår att ni mig nu förstår :-)
23-01-2014skrev Eva-Lisa Jonsson
Sound of Music står högt på min lista underbara vyer och musik jag vill denna resa vinna upptäcka Österrikes vackra natur god mat och kultur. Jag vill fira vår 10 åriga bröllopsdag i Österrike tillsammans med min man. Vad underbart det skulle vara.
23-01-2014skrev Bodil
Österrike är mitt favoritsommarsemestermål! Avkoppling på högsta nivå med otroliga naturupplevelser!
23-01-2014skrev Hanna Green
Vi älskar livets vandring! Vi har varit i mörka dalen och vänt. Nu vill vi förverkliga en verklig vandringen tillsammans med våra barn; upp, upp, upp, kämpa, njuta, svettas, fascineras, upptäcka, förvånas, förundras i Österrikes fantastiska natur och kultur! Det blir erfarenheter att bära med oss och dela med oss av under vardagslivets vanliga vindlingar. Vi älskar verkligen Österrike och vandring!
23-01-2014skrev Maria Hallin
Jag o min man åkt till Österrike strax efter han kommit hem efter långa 8 månaders FN-tjänstgöring... Om vi nu kunde så blev vi än mer förälskade där både i varandra och i landet. Hade varit roligt att få komma tillbaka och fira vår bröllopsresa där då vi aldrig fick möjlighet till någon...
23-01-2014skrevIngela Jansson
Österrike drömmarnas land Dit vill jag åka där historia jag kan råka Lära familjen natur och kultur hoppas att jag vann Semester dagar som är happydays
23-01-2014skrev Lena
En resa tillsammans med familjen till Österrike skulle vara fantastiskt utan dess like. Vår familj är en "musikal-familj" som älskar att sjunga och när vi efter hundrade gången sitter o sjunger för hals o lunga favorit musikalen "sound of music" önskar vi att få uppleva dessa oslagbara vyer gå där på dessa oerhört fina ängar skulle upplevas som man vore "nyer". Så klart det finns massor av andra historiska o kulturella plaster att se bara läsa på ordentligt och njuta av allt det fina och känna hur själen kan le. Det här vore underbart att få njuta utav i detta land där man kan åka runt och se allt spännande hand i hand.
23-01-2014skrev Jessika
Åh Österrike väcker minnen från bilsemester när jag var liten. Det vattnas i munnen när jag tänker på deras wienerschnitzel :)! Och alla vackra slott, alper och de vackra blomsterlådorna på husen med alla möjliga färger i. Eller varför inte minnena från de porlanda alpbäckarna. Listan kan göras lång. Hade varit enormt roligt att få ge mina barn samma minnen!
23-01-2014skrev Camilla Mincao
Varje sommar längtar jag till Österike. Tänk att få vandra i bergen och se bönderna jobba med att göra höbalar som ska torka i solen och i vinden. Se natur och djurliv och se Stefan kyrkan, åka häst och vagn och äta gott i Wien.
23-01-2014skrev Birgitha Westerdahl
Österrike känns som det land som verkligen fått allt som t ex fantastisk natur, mysiga alpbyar mm. När man kommer dit blir man bara tagen av bergen och växtligheten. Sen kommer dalgångarna med härliga byar och fantastiska hus där alla blommorna bara väller ut över över balkongräckena. Allt sammantaget är som en tavla. Kulturens starka fäste i Wien har hela världen haft glädje av i många år.
23-01-2014skrevAnnicka Torin
Har aldrig varit i Österrike men det ser helt underbart ut om man tittar på bilder och tänker tillbaka från filmen Sound of Music"-landskap sjungande om Edeweiss. Vill så gärna ta med min pojkvän dit!
23-01-2014skrev Kenneth Bjöörn
Österrike har en storslagen natur, en intressant historia och en spännande kultur toppat med fantastiskt god mat. Det är något som jag vill dela med min familj.
23-01-2014skrev lena dahl
verkar så underbart skulle verkligen behöva åka på en sådan underbar resa efter många år med sjukdomar jag tycker kanske att jag kunde vara värd det svårt att tycka sådant egentligen men vinner man då är man värd en sådan resa
23-01-2014skrevAnne Lutteman
Som nybliven pensionär, och efter 50 år lika kär. Vill nu ta chansen att njuta av livet, därför har jag detta skrivit. Livet går ju inte i repris, och hoppas nu på detta vis, att denna resa vinna, och som segrare mitt namn finna.
23-01-2014skrev Annika Björk
Tänk om min dröm skulle gå i uppfyllelse! Österrike på sommaren, Wow går ej att beskriva! Underbar natur, god mat o härligt goa Österrikare:-)
23-01-2014skrev Anne Ekendahl
Jag hoppas få chansen att säga att jag älskar Österrike, 49 år och har endast tre gånger varit utanför vårt eget rike Skulle så gärna vilja ta med mig sambo, hans son och min dotter på denna semester, vi har aldrig fått slantar över fast vi ätit rester. Nu hoppas jag bla få se var klassikern Sound of Music spelades in och att en vinst äntligen blir min.
23-01-2014skrevAnna Järvholm
God mat och fantastiska promenader - Österrike erbjuder allt för den ultimata semestern. Här finns internationellt belönade kockar som lagar gourmetmat, frisk luft, härlig natur när man vandrar i "Sound of Music"-landskap sjungande om Edeweiss. Här kan man avnjuta ost av hög kvalitet och andra lantliga favoriter som rökt skinka och röding, samt mumsiga efterrätter med blåbär och äpple. En riktigt drömsemester med andra ord.
23-01-2014skrev Christina
Österrike är en fascinerande plats, och nu tar jag sats! Idag hoppas jag det blir min tur att vinna, för en lyckligare vinnare kan ni inte finna. Hoppas att det blir jag som får ta familjen med, sitter och väntar på att ni ska ge mig besked. :-)

Seneste blogindlæg

3 tips til den mest praktiske bilferie
At tage på bilferie, er måske ikke altid lige så let som man tror. Bilferier kan være kedelige, dyre og alt for langtrukne, men det kan også være et godt middel til at slappe af, og få brugt tiden på noget man sætter pris på. For at få den mest velovervejede bilferie, og for at få det bedste ud af bilferien, er der her 3 tips til en praktisk bilferie.

Før i rejser
Bilferier kan til tider godt blive dyre. Man skal sørge for benzin, overnatning og restaurantbesøg, som i sidste ende godt kan løbe ud i mange penge. Men for at spare, der hvor man nu kan, kan man overveje at tage de ressourcer med, som man allerede har liggende derhjemme. Til turen kunne man fx tage termokander med, så man kan lave nudler, drikke en kop kaffe, eller lave suppe-i-en-kop. Her kan man spare på pengene, samtidigt med at det går så nemt som smurt.

Mens i rejser
Når man så endelig er kommet af sted, kan det være en god ide, hvis man planlægger ens pauser, så godt man nu kan, ud fra hvor tit der er behov for at stoppe. Man kan nemlig risikere at skulle stoppe flere gange end nødvendigt, som egentlig bare sluger ens tid. Udover det praktiske ved selve køreturen, kan man også fokusere på at få det arbejde lavet, som man skal have lavet. Det kan være alt fra skoleopgaver, til at besvare mails eller noget helt tredje. Her kan man nemlig slå tiden ihjel, med at være produktiv.

Efter rejsen
Ved ens ende destination, er der stor sandsynlighed for, at bilen ikke er lige så ren som den var før selve rejsen. Her kan det være en god ide at rydde op i bilen, så hurtigt som overhoved muligt, inden bilen skal tages i brug igen. For når bilen så skal bruges igen, står den klar og lige til at køre i.
0 Kommentarer
Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere