hoteller til ferien med happydays
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 112 Antal kommentarer: 31 Antal følgere: 5 Følg denne blog
En härlig doft av tysk julmarknad
10-12-2013

Text och bilder: Hans Verner Lollike - Happydays reseambassadör

Glühwein med mera

Det var en kall, blöt och mörk decemberdag, när vi körde turen från Danmark på väg till  julmarknad i Schwerin. Vi blev väl mottagna på hotellet och tog därefter snabbt lokalbussen in till centrum, och här mötte oss en behaglig doft av tysk julmarknad. I den gamla stadsdelen är gatorna bilfria. Från de otaliga bodarna erbjudes allt, vad ögat, hjärtat och magen kan begära. Det är först och främst doften av korv i alla möjliga storlekar – mest de stora – som är lagda på glödande kol och ”glühwein” i stora grytor, som berättar, att här pågår en rigtig tysk julmarknad. Vi måste naturligtvis värme oss med ”glühwein”, medans vi går på runt från bod till bod.  Vad sägs om en stekt korv, som väger ett halvt kilo, en chokladöverdragen banan, äkta läckert stickat lamahantverk från Peru, eller traditionellt tyskt träarbete med julmotiv Erzgebirge eller havtornlikör från Rügen? Det finns något för alla smaker - också den danska. Härlig att se, att det inte har gått ”Kina” i det som erbjuds. Å andra sidan finns det karuseller för de små och ett stort fint pariserhjul, som i mörkret ändrar färg, för de lite större. Till den dekorativa delen av saken, har man skapat fina utställningar med julkrubbor och kända äventyr.

Schwerin på toppen!
Schwerins pärla är stadens slott, som ligger på en liten ö i en av flertalet sjöar, alldeles vid centrum. På en tur genom parken, som er öppen för allmänheten, hälsar vi på segergudinnan Viktoria, och skyndar oss in på slottet för att få ett intryck av livet i storhertigens tid. Då vi på våran rundvandring passerar en guidad grupp, håller guiden just på att berätta om kronprins Frederik och prinsessan Marys besök på slottet, som hans gammelmormor kommer från. Drottning Aleksandrine, som dog år 1952, var den tredje drottningen i Danmark från hertigfamiljen i Schwerin. Slottet är bestämt värt ett besök, och det samma gäller museet, som ligger på den andra sidan av gatan. Med tema av konst samlade av hertigarna, är det uppbyggt en samling, som nyligen har utökats med 150 bilder av flamländska målare från 1700-talet, skänkta av en tysk samlare. Vi kunde inte låta bli museets lilla cafeteria, som heter ”Konstpaus” – och kaffet var gott, det vill jag lova! Det lyckades inte för oss att komma in i slottskyrkan, som är färdigrenoverad och som nu används som kyrka. I stället var Domkyrkan öppen och absolut värd ett besök. Vi avstod från att gå upp i tornet, som är Nordtysklands högsta, då vädret var dimmigt, men det kan annars rekommenderas.

Allt det extra! Planerat och spontant
Hemifrån hade vi planerat att köpa ett Schwerinkort – för 7 EUR kan man köra med buss och spårvagn, så mycket man vill i 48 timmar, och få lite rabatt på entrén till sevärdheter. Så det gjorde vi! Bussen körde oss tur och retur från hotellet till centrum, och en dag tog vi en spårvagnslinje från den ena änden till den andra – helt gratis sightseeing! Hemifrån gjorde vi också färdigt det mesta av julposten. Lite pengar att spara, och så får danska vänner och familj julpost från Tyskland!

Som tur är ger varje resa positiva överraskningar. Denna resa var inget undantag: Schwerin har en teater, som dagligen bjuder på föreställningar och konserter till ett överkomlig pris. Biljettkontoret har öppet varje dag, och vi fick en kanon kväll med Mecklenburgs symfoniorkester och en helt fantastisk rumänsk pianist. Det hade vi inte räknat med! Att det förutom julmarknad också var ett inköpscentrum kunde vi nog ha räknat ut, men att vi där fick undervisning i danska jultraditioner, och blev påminda om att kalenderljuset är en dansk uppfinning, det hade vi aldrig drömt om.

Alla ursäkter gäller för att få et par dagars extra semester. En tysk julmarknad är en av de bättre, och när det så kombineras med ett behagligt hotell med god mat, och en stor variation av kulturella och mänskliga upplevelser, så är det faktisk inte längre en ursäkt, utan en bra anledning för en ljus upplevelse i en mörk tid.

Vi bodde på Hotel NH Schwerin, som ligger i utkanten av staden i ett lugnt område

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

BLACK FRIDAY: Gode tilbud og stor feriekonkurrence!
Natten til fredag den 23. november sænker vi priserne på nogle af vores største ferief...
61 Kommentarer
BLACK FRIDAY: FAKTA OCH TÄVLING
Natten till fredag den 23 november sänker vi priserna på några av Happydays semesterfavo...
15 Kommentarer
Filmen fra studieturen 2018
Grüβ Gott og gullashsuppe! Se filmen fra studieturen 2018, da Happydays indtog alperne i b...
1 Kommentarer

Seneste kommentar

Annette L.
KRYDSTOGT MED FORHINDRINGER I foråret 2012 skulle vi på vores første krydstogt. Skibet skulle afsejle fra Dubai. Den planlagte flyvetid fra Danmark skulle blot være nogle få timer, men den samlede rejsetid endte med at blive på 60 timer! Problemerne begyndte ved den planlagt mellemlanding i Amsterdam. Her var der kommet lidt sne og derfor kunne vi ikke lande men blev i stedet omdirigeret til Bruxelles. Efter vi var landet her sad vi en rum tid i flyet, før det fløj til Amsterdam, hvor den videre afgang til Dubai var aflyst. Her fik vi lov til at stå og stå i timelange køer på et hårdt cementgulv blot for absolut ingen brugbare informationer at få. Vi fik dog til sidst et hotel, som vi kunne vente på. Da vi ikke kunne få fat vores bagage, hvori vi havde pakket vores overtøj, frøs vi nærmest til ispinde, da vi ventede i lang tid på en taxa. Dagen efter blev alternativet så at vi skulle vi flyve fra Amsterdam via London til Dubai. Det lykkedes og glade sad vi i London i flyet med kurs mod Dubai. Efter 6 timer i flysædet uden hverken vådt eller tørt fik vi til sidst at vide at flyet altså ikke kom nogen vegne den aften! Så igen ud i kulden for at vente på en taxa og ind på endnu et hotelværelse. Endelig, endelig på tredjedagen fløj vi til Dubai. Da vi kom dertil, var krydstogtskibet dog for længst dampet af, så det gik med taxa gennem 300 km ørken for at indhente skibet i dets næste havn. Da vi kom til havnen, vendte taxachaufføren straks om, og så stod vi alene, og så landgangsbroen blive trukket op. Desperationen i vore blikke formildede dog skibsofficeren, som allernådigst lod os komme med tre dage for sent. Vi havde dog stadig ingen bagage og vores rejsetøj var ved at være godt nusset, så vi kunne slet ikke leve op til skibets fornemme dresscode. Vi listede os rundt langs panelerne i vores i nød indkøbte reklametøj fra skibets souvenirbutik. Vi blev genforenet med vore kufferter dagen før hjemrejsen. Efter mængden af bagagemærker at dømme havde de været på en endnu mere omstændelig omvej, end vi selv havde!
Bernt Salzwedell
Et efterår rejste vi til Tyrkiet. Det regnede fra ankomsten i lufthavnen og til flyafgang hjem otte dage senere. Hotellet havde ingen varme, og når man skulle indtage dagens måltider, foregik det i bare fødder, da der stod cirka 10 cm vand i restauranten. At tørre håndklæder var en umulighed. Når man bestilte vin etc. i restauranten, skulle man betale med perler med forskellige farver og værdi., som man købte for EURO. Det tog sin tid at betale, da jeg tabte en af perlekæderne på gulvet, og alle perlerne tog på sejltur i restauranten. Men man tager den da bare med ro: Hver morgen gik en ven og jeg ned til badestranden, iført badebukser og paraply, og så gik vi ud til navlen, mens vi sang "I'm singing in the rain". Det kunne tjenerne godt lide, så vi fik RAKI til at varme os på efter morgenbadet. Vi fik ingen souvenirs med hjem, for praktisk talt alle forretninger var gået i vinterhi, og de få, der var åbne, havde et meget træt personale. På en bådtur i regnvejr tabte jeg mit kamera, så jeg har desværre ikke nogen billeder fra denne skønne ferie :-).
Esther Krogh Hansen
En ferie jeg aldrig glemmer på godt og ondt. I marts 2007 skulle min veninde og jeg til Costa Rica , og med tog fra Århus til lufthavnen i Kastrup. Der var varslet snestorm og jeg tog toget tidligere for at være sikker på at nå frem. Århus var allerede lukket for udkørsel om aftenen, og vi skulle flyve næste eftermiddag. Da vi ankom til hovedbanegården i København stoppede toget. De ventede på en lokofører som var forsinket på grund af vejret og arbejdstiden var udløbet for den pågældende. Til sidst fandt vi et S tog og smed kufferten ned ad trappen i snedriverne, og nåede endelig lufthavnen. vi sad så og ventede til om eftermiddagen før banerne var ryddet. Så da vi kom til Amsterdam var vores fly fløjet. Vi stod i kø for om bookning , hjælp til at ringe til rejsebureau og afbestille nat og udflugt første dag i Costa Rica. Vi skulle mellem lande i Miami og vi måtte ikke få vores kuffert. Vi insisterede og fik dem endelig langt om længe og fik booket en overnatning. Næste dag med taxa til Amsterdam lufthavn , fly vouchers, og denne gang mellemlanding i Mexico City. ( godt vi fik kufferten, ellers var den havnet i Miami ) Da vi ankom til Mexico foer vi vild i lufthavnen og endte i P. kælderen. Op og ned med elevator til vi endelig fandt ankomsthallen. MEN så startede problemerne først rigtigt. Vi afleverede først de grønne migrationspapirer og så bad Man om en E. Ticket , men vi havde kun en printet voucher. Så blev vi sendt til en anden skranke som sendte os tilbage igen. Ingen ville hjælpe os. Til sidst fandt vi en rigtig politi betjent og spurgte hvad vi skulle gøre, om vi skulle blive i Mexico, og han gik hen til skranken og med løftet pegefinger beordrede Dem til at give os vores flybilletter. Da han var gået spurgte de så om migrations papirerne som vi havde givet, hvilket De benægtede. Vi bad hende kigge i papirkurven, ellers vi ville hente betjenten igen. Til sidst lykkedes det, og da var tiden så knap at vi var ved at misse flyet til Costa Rica. Heldigvis fik vi en god ferie med mange oplevelser. Da vi skulle hjem igen var flyet forsinket til vores held, for da De skulle printe min billet gik systemet ned og vi ventede spå længe, at vi lige med nød og næppe nåede afgangen trods forsinkelsen i Costa Rica. Vi snakker tit om den tur og var glade for, at vi var 2 til at støtte hinanden.

Populære tags

Vi bruger cookies. Læs mere..