hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow

Happydays tävlingsblogg

Happydays tävlingsblogg
Blog oprettet: 17-12-2014 Blogindlæg i alt: 17 Antal kommentarer: 559 Antal følgere: 53 Følg denne blog
Våra bästa lästips!
04-06-2013
Här är Happydays blogg för dig som älskar att läsa. Vi fortsätter att samla lästips som du kan ta del av när du gärna vill ha inspiration till nya läsupplevelser! Dela med dig när du har ett tips på en riktigt bra bok. Kom ihåg att du kan tipsa om böcker inom alla kategorier; resböcker, barnböcker, biografier m.m. Trevlig tipsning och trevlig läsning!
Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
31-05-2013skrevHelle från försäljningsavdelning, Happydays
Östermalmsmorden av Lars Bill Lundholm Mysig svensk deckare av författaren till Skärgårdsdoktorn. Stockholm och stadsdelen Östermalm skildras med detaljerade miljöbeskrivelser. Inte de helt stora utsvävningar i handlingen, men intressanta karaktärer och ett par knivmord. Östermalmsmorden är första delen i en serie om kommissarie Hake. Trevlig semesterläsning för lata dagar.
31-05-2013skrevMaria från marknadsavdelning, Happydays
Hypnotisören av Lars Kepler, (Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril) Spännanda deckare som var svår att lägga ifrån sig. Börjar med ett brutalt mord på en familj var endast sonen överlever. Mordgåtan skall lösas av kriminalkommissarie Joona Linna. Han tar hjälp av läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera sonen och nu börjar en serie skrämmande händelser.
04-06-2013skrev Ulrika Rosén
Den osynliga bron av Julie Orringer. En fantastisk kärlekshistoria/familekrönika som utspelar sig under andra världskrigets Paris och Ungern.
04-06-2013skrevMarina Andersson
Ta makten över din pension skriven av Annika crutzer, tips för oss kvinnor!
04-06-2013skrevLena
Sarahs Nyckel av Tatiana de Rosnay. En gripande historia om Sarah, baserad på en sann händelse i Paris 1942, då franska polisen samlade ihop judiska familjer i Vel d´Hiv. Den handlar även om Julia, en journalist, som börjar gräva i denna historien i nutid och berättelserna vävs samman. Mycket lättläst, kan varmt rekommendera den.
04-06-2013skrevjan svensson
Gillar du deckare rekommenderar jag böckerna om kommisarie Bosch av Michael Connelly.
04-06-2013skrev Jan Abrahamsson
Finns väldigt många bar självbiografier typ Jag är Zlatan eller där Ingvar Kamprad lägger ut sitt liv i andra händer
04-06-2013skrevEvaKarin Andersson
Deborah Harkness första bok "Alla själars natt" En modern och intelligent fantasy bok som involverar både vampyrer och häxor men inte " cheesy" och Hollywood aktigt (a’;la Twilight) utan boken vänder sig till en något äldre skara läsare. Boken handlar om en ung kvinna, tillika professor som upptäcker att hon hela sitt liv levt i en lögn om ett normalt liv då hon undan för undan nästlas in i en värld av magi, mörker och blod men även hjärtvärmande kärlek.. Läsvärd!!
04-06-2013skrev Margareta Johnsson
Livet efter dig av Jojo Moyes! Jag har aldrig läst en bok som berört så många sinnen! Den handlar om en man som blir invalidiserad efter en olycka och en ung flicka som är osäker på vad hon ska göra i sitt liv. Deras vägar möts och otroliga saker händer!
04-06-2013skrevCatharina Aldén Söderqvist
Förra sommaren läste jag om Per Anders Fogelströms Stadsserien och vill rekommendera den varmt. Jag sträckläste alla delarna, går inte att sluta när man väl ha börjat. Kan även berätta att det finns stadsvandringar i Fogelströms spår där man besöker platserna i böckerna.
04-06-2013skrev Paula
Rosor, min kära, bara rosor Sucka mitt hjärta men brist dock ej Hjärtat får inga rynkor och självklart är det Mark Levengood.
04-06-2013skrev Anette Svensson
Jag rekommenderar trilogin av Tiffany Reisz - Sirenen, Ängeln och Prinsen. Det är mera sanning och verklighet i dessa böcker som en motvikt till sliskiga 50 Shadows... böckerna. Författaren Nora Sutherlin skriver erotiska noveller och lever ett lite annorlunda liv privat än många nog kan drömma om. Böckerna handlar om henne och de personer som hon har runt sig i detta lite speciella sätt att leva. Det är lättlästa, spännade böcker för sommarens lata dagar.
04-06-2013skrev Leif Pettersson
För mej är sommarläsning något avkopplande, roligt och lättläst. En av de mest roliga och sanslösa böcker jag läst är "Kollektivt självmord" av Arto Paasilinna - rekommenderas.
04-06-2013skrev Camilla Haugen
"Getting into the Vortex" Guided Meditations CD and User Guide If you can find a way of focusing differently so that you find yourself inside the Vortex,in alignement with who you really are,and then,from inside the Vortex,you do 100 percent of your affirming,it is a shortcut thet we think is really worth considering. And that is what our meditations user guide/CD is really all about. It is a faster way for you to release resistance,some of it that you have been carrying around for most of your life. It is a faster way of using theleverage of the Energy that creates worlds to help you to get from where you are to the improved state of being that you prefer. Ester and Jerry Hicks The teaching of Abraham
04-06-2013skrev Agneta Frisén
Flakmopedisten av Lars Berghagen En riktig måbra-bok som man hoppas att alla skall läsa!
04-06-2013skrevSolveig Spångberg
jag tycker ni skall gå tillbaka lite i tiden och läsa om AXEL MUNTHE en otrolig människa måste bara läsas
04-06-2013skrev Katarina
Jag vet vad jag ska sluka i sommar! Nya Dan Brown-boken Inferno! Om den så bara är hälften så bra som hans tidigare böcker, kommer den att vara kanon!
04-06-2013skrevSusanne Ehrnbring
Sandmannen av Lars Kepler. Något av det bästa jag läst. Spännande från första sidan. Men man bör vara ledig för den är helt omöjlig att lägga ifrån sig.
04-06-2013skrev Ann Lövkvist
Sommartid-deckartid. Annars läser jag gärna alla sorters böcker, men sommaren ljusa nätter inbjuder till deckare. Läser just nu Jo Nesbö’;s "Pansarhjärta", mycket spännande , en riktig sidvändare. Har läst böcker av författaren tidigare o de var lika spännande.
04-06-2013skrev Roine Öhammar
Jag är Zlatan Ibrahimovic. En underbar bok för alla som vill veta berättelsen bakom Zlatan och kanske få en bättre förståelse för person Zlatan. En bok som kan läsas av alla även om du inte är idrottsintresserad.
04-06-2013skrev Inga Bud
Mary Ann Shaffer: Guernseys litteratur- och potatisskalpajssälskap. En titel man blir nyfiken på - innehållet gör en inte besviken- läs den - tårar och leenden.
04-06-2013skrevLotta Persson
Sommar ,stranden o en bra bok det är livet. Lucy Dillons har skrivit böckerna Ensamma hjärtan o hemlösa hundar och Hundar hus o hjärtats längtan . Dom är jätte bra och väl värda att läsa Den tredje boken hon skrivit heter Och så levde dom lyckliga ,tänker jag ta med mig på stranden .
04-06-2013skrev Annette
Kaffe med rån. Catharina Ingelman-Sundberg. En rolig bok och kluriga pensionärer som vill förgylla sin tillvaro. Ger läsaren en tankeställare om dagens hantering av gamlingar kontra brottslingar.
04-06-2013skrev Annika
"Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. En berättelse om otroligt vacker vänskap mellan två kvinnor från olika generationer. Hur de möts och hur de bygger sin vänskapsrelation trots olikheter och åldersskillnad. En riktigt måbra bok värd att läsa i sommar!
04-06-2013skrev Ann-Margret Andersson
Jag vill rekommendera Agaat av Marlene van Niekerk, en bok som varar länge på semesterresan. Den har över 700 sidor, finns i pocket och har en mycket intressant historia två kvinnor emellan. Ser själv fram emot sommaren med den boken då jag kan "grotta" ner mig mer i den.
04-06-2013skrev Cissi Elvin
Boel och Oscar av Josefine Sundström! En härlig och gripande bok om en livsavgörande vänskap mellan en 90 år gammal man och en 30-årig tjej! Boel och Oscar är en berättelse om kärlek, vänskap över generationsgränser, konsten att förlåta och om hur svårt det kan vara att se bortom sin egen horisont. Men hur lätt det kan vara om man bara får en liten knuff. Rekomenderas varmt!
04-06-2013skrevBarbro Nordlöf
Den tappre soldaten Svejk av Jaroslav Hasek är den roligaste bok jag läst och den tänker jag läsa igen denna sommar.
04-06-2013skrev Lena Collin
Författaren Carin Gerhaldsen har skrivit en deckarserie om 5 böcker med huvudpersonerna i kommisarie Sjöbergs team. Skall läsas i rätt ordning då polisernas privatliv vävs in i handlingen som utspelas i Stockholmsmiljö.
04-06-2013skrev Kerstin Nyqvist
En sann berättelse från verkligheten: "New Delhi - Borås : den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till Sverige för kärlekens skull" skriven av Per J. Andersson. En bok som jag inte kunde sluta läsa. En härlig berättelse som dessutom är sann :-). Missa den inte!
04-06-2013skrev Ingela Gerdin
100-åringen som klev ut genom, fönstret och försvann av Jonas Jonasson är ett absolut måste att läsa om man inte gjort det . En bok med många goda skratt och historiska tillbakablickar, kommer dessutom på film i höst.
04-06-2013skrev Karin Hansson
Rikitikitavi, självbiografi av Rikard Wolff utgiven på W&W Innehåller även en cd med underbara versioner. Intressant och läsvärt om uppväxt, om att vara homosexuell och uppleva när aids kom. Gripande bok som jag inte ville att den skulle ta slut. Snygg layout också.
04-06-2013skrevmarianne karlsson
Deckare "Kvinnan i rummet" - Jussi Adler Olsen Stor och prisbelönt i Danmark - Det här är den första boken i en serie böcker om Coldcase avdelningen Q och Carl Mörk. Handling: Ung och lovande politiker försvinner spårlöst. Vad har hänt? Självmord eller mord? Kidnappning? Mörk kommer tillbaka till jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blivit nedskjutna. Ena kollegan dog och den andre är förlamad. Samtidigt som han brottas med skuldkänslor gällande detta får han ta över utredningen av försvunna politikern - och dramatiskt blir det. Och våldsamt. Bra skrivet - men bitvis otäckt! Inget för kräsmagade!
04-06-2013skrev Per-Arne
Boken "Sju jävligt långa dagar". En helt sanslös rolig och tragisk bok. Familjen i boken ska sitta shiva, en traditionell sorjevaka i sju dagar. Detta då faderns sista vilja var det. Allt som händer under dessa dagar är är beskrivet på ett tragikomisk, smart och oemotståndlig sätt. Karaktärsbeskrivningar är något totalt extraordinärt. Det är roligt, varmt och levande. Med betoning på roligt! Dialogen är fräsch och mustig, men boken har också djup.
04-06-2013skrevMaria Blomquist
Tärningsspelaren av Luke Rhinehart. En man låter tärningskasten styra hans handlingar i livet. Han bestämmer på förhand vad han ska göra när respektive siffra kommer upp. Han lever ett vanligt liv men när livsledan kryper inpå vill han skapa spänning genom att låta tärningskasten styra nästa aktivitet i livet. detta kan omsättas till verkligheten, är vi uttråkade kan vi mycket väl låta tärningen styra, våga prova! Du kanske upptäcker något nytt...
04-06-2013skrevAnngelie Fjellsson
Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist en lättläst, avkopplande bok med igenkännade avsnitt. Enkel rolig många goda skratt. Handlar om 4 symötets tanter där en vinner en bussresa till Tyskland. Där deras vänskap kommer att sättas på prov.
05-06-2013skrevemma Andersson
Jag är Zlatan. En rolig och intressant bok, som ger den riktiga informationen av en av Sveriges bästa fotbolls spelare genom tiderna. Man får en annan bild av Zlatan, inte bara den kaxiga divan som är svår samarbeta med, som media ofta vissar. En bok om att våga tro på sig själv, trots lite sämre förutsättningar än de andra, att man inte ska ge upp sina drömmar, utan fortsätta tro på sig själv.
05-06-2013skrev Yvonne Hellström
Donna Leons deckare med kommisarie Guido Brunetti som utspelar sig i romantiska Venedig, Italien. Böckerna är både mycket spännande skrivna, men samtidigt i en klassisk romantisk miljö som Donna mycket skickligt beskriver. Senaste utkomna svenska översättning är titeln "Saknad till döds".
05-06-2013skrevgerd berg
Det kommer mycket nya böcker, men glöm inte bort de gamla "klassikerna". Väl värd att läsa är serien om Stockholm av Per-Anders Fogelström: Mina drömmars stad, Barn av sin stad, Minns du den stad, i en förvandlad stad och Stad i världen. En "lagom hög", att beta av på semestern.
06-06-2013skrev Mia
En tiger för en ängel av Anne B Ragde. Handlar om en gripande barndom. En flicka på 8 år där pappan har skaffat en ny kvinna o lämnat flickan o hennes mamma. När hon är hos sin farmor o farfar så dyker pappan upp där med sin nya kvinna och han vill ge flickan pengar för att hon inte ska avslöja att han är hennes pappa inför den nya kvinnan.
06-06-2013skrevLars Staf
"I Herrans Namn", Johan E Skölds debutdeckare i serien Roslagsmord. Sedan är det bara att ta tag i hans andra bok "Kvinnan Som Inte Fanns". Hans tredje bok "I Dimma Dold" kommer i slutet på året.
07-06-2013skrev Ann-Kristin
Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist handlar om tre damer i syjuntan som åker på bussresa till julmarknad i Tyskland. Boken ger skön avkoppling och framkallar många igenkännande leenden.
08-06-2013skrevClaus Lærkesø Andersen
Jeg har 2 bøger som jeg kan læse igen og igen og.... Dean R. Koontz, som nogen kender som en sand mester af gys, men her er han i modsatte grøft. Kellys bro handler om en flok soldater der bag fjendens linjer skal opretholde en bro som konstant bliver bombet når de har genopbygget den. En vanvittig morsom bog. Den anden er Allan Folsom : Dagen efter i morgen. Amerikaneren Paul Osborne møder ved et tilfælde sin fars morder og forsøger at kvæle ham, men det mislykkedes. Ved hjælp af en privatdetektiv finder han manden, men pga. mordforsøget er Paul kommet i politiets søgelys. De mistænker ham bl.a. for en del mord i London hvor man kun har fundet enten hovedet eller kroppen. En super spændingsroman.
08-06-2013skrev Per Zetterman
Jag vill rekommendera Jan Guillots Brobyggarna. Suverän bok.
09-06-2013skrevKarin Gardell Basth
Jag rekommenderar Hammarbyserien av Carin Gerhardsen. Gillar stilen.
12-06-2013skrev Petra Nilsson
Böcker ni absolut inte får missa är böckerna av Anders Jallai. Jag avundas er som inte har läst dom och har det er framför er. Dom är så bra.
12-06-2013skrev Annelie Lindquist
Oj .. jag blir alldeles exalterad över alla underbara böcker jag läst genom åren som jag varmt vill rekommendera, men förstår att jag inte kan skriva i romanform här! Men den senaste boken av Keppler - Sandmannen, jösses .. jag blev rädd när jag läste den! Rafflande spännande historia och så bra skrivet att man nästan trodde man såg på film istället för att läsa en bok! Sen är ju ALLA Joe Nesbo’;s böcker värda att läsas! Otroligt spännande! Trevlig sommar önskar jag alla bokmalar och alla andra oxå!
12-06-2013skrev Christina Persson
Åsa Hellbergs "Sonjas sista vilja" och "Sonjas hemlighet" är böckerna man inte lägger ifrån sig förrän man läst sista sidan. Roligt och samtidigt lite mystiskt om några väninnor. Sonja dör och efterlämnar sin okända förmögenhet till sina väninnor, med vissa krav ställda på dessa väninnor. Mycket läsvärd och rolig!
22-06-2013skrevWanda Fouad
Bra böcker: Rör mig inte (serie) Starcrossed (serie) Blodlines (fortsättning på Vampire Academy- böckerna) Die for me (serie) Vad är det för fel på dig?
22-06-2013skrev Gunn Nilsson
Jag läser mycket böcker. En av de bästa jag läst är "Stjärnklara nätter" av Maeve Binchy. Den kan jag rekommendera
03-07-2013skrev leif grundsøe
jeg har ikke tid til at læse når jeg er i Østrig der er så skøn en natur så jeg har nok i at se og opleve den
cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere