hoteller til ferien med happydays
cd top arrow

Anna Olesens Rejseblog

Anna Olesen
Blog oprettet: 06-03-2012 Blogindlæg i alt: 4 Antal kommentarer: 3 Antal følgere: 1 Følg denne blog
Härliga Læsø och Hotel Lærkely
18-05-2018

Årliga mor & dotter-resan gick till Læsø och hotell Lærkely. Mamma har aldrig varit på Læsø, så nu skulle det vara :-) 

Vi hade en helt underbar tur med vädret, solsken alla dagar, och inte mycket vind, och det passade ju väldigt bra när mamsen inte är så sjöstark, och färden med "lilla" Læsøfärjan tar 1,5 timme från Frederikshamn. Fin överfart, och väl framme var bussen (som är gratis på hela ön) parkerad precis vid färjan. Busschauffören fick hotellnamnet och ropade ut på högtalarna när vi skulle gå av - helt perfekt. Sen en liten promenad på 5 minuter längs kohagen, så var vi framme vid idylliska lilla hotel Lærkely. 

Charmigt, ljust rum med sköna sängar, och utsikt mot en liten hästhage - så avkopplande... Runt om hotellet är det flera områden med stolar och bord, solstolar osv. man kan njuta sol som skugga, och skön fågelsång. Frukosten blev serverad i den längan vi bodde i, och de inkluderade middagarna i restaurangen skulle vi ut, gå 20 meter, och så in igen - också mysigt och fräscht inrett. Båda middagarna var supergoda och med säsongens råvaror. Trevlig & hjälpsam service alla dagar. Efter middagen första kvällen, lånade vi cyklar från hotellet och cyklade ca 3 km mot väst, för att uppleva en himmelskt vacker solnedgång…

Dag 2 bjöd på en härlig frukost med gott nybakat bröd, goda ostar och pålägg. Frukt och sylt, yoghurt och müsli. Och löskokta ägg J. Väl fyllda skulle vi ut på cykel, Læsø-saltsyderi är ett måste att uppleva, sen Storgården, Byrum och Østerby. Ca. 3 mil, i lugnt tempo och på en ö som är helt platt är det inte den stora utmaningen…men – vi skulle ha hyrt cyklar istället för att använda dem från hotellet. De cyklarna funkade fint till solnedgångsturen, men skall man ut på en lite längre färd, bör man hyra cyklar - antingen där man kommer iland (Vesterø), men också i Østerby. Eller ta sin egen med. Vi var inte så praktiska där, utan hade rullväskor med, så därför tog vi bussen ut, och så blev det att hotellets cyklar gnisslade sig igenom 3 mil med oss på. Vet inte vem det var värst för ;-)

Vi köpte en karta med förslag på cykelturer på hotellet (20 kr.), och utifrån den planerade vi vår egen tur. Cykelvägarna är verkligen fina, och emellanåt blev det skogsstigar och grusvägar, men det väljer man ju själv. Nästan ingen trafik, så naturen är verkligen nära inpå.

Læsø saltsyderi blev vårt första stopp. Man blir imponerad över hur det produceras, samt den mängd som produceras, på detta ”lilla” område. Hantverk när det är som allra bäst. Och så naturligt, hur man löste det i gamla da’r, historian får vi inte glömma. Så ett besök hit kan varmt rekommenderas. Härefter stoppade vi på ”Storhaven”, en gårdsbutik & café som också har olika arrangement som ljusstöpning osv., samt en massa djur man kan klappa och lekplats för de små. När vi kom förbi, var det små nyfödda killingar och lam och guuu’ så söta de var. Ren idyll! Nästa stop blev Byrum, som hade marknadsdagar, så det var stämning med flaggor och människor i gott humör. Vi lunchade i Byrum på Restaurant Bakken – god mat och trevlig betjäning, men det tar väldigt lång tid – förbered er på det, om det planeras ett stopp här. Nå, vidare mot Østerby, och en del av vägen är längs vattnet och så vackert och avkopplande att cykla här. Väl framme var det så mycket svenska seglare som låg i hamnen att vi trodde vi hade kommit hem igen J En latte och så ”hem” till Lærkely igen.

Dag 3 checkade vi ut, och tog bussen till Vesterø där vi strosade runt, köpte fisk på hamnen och tog en glass med ned på stranden, och slappnade av där, innan färjan åter förde oss till Fredrikshamn. Tack för denna gång Læsø – vi åker hem glada i själen och nöjda med friden.

Det finns mycket mer historia att undersöka på Læsø, men det hann vi inte med denna gång, så det får nog bli ett besök till snart, vill gärna prova på SPA i den gamla kyrkan också.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
24-05-2018 13:08skrevKarin
Ser pragtfuldt ud! Skøn historie - og sikken et vejr!
23-05-2018 09:43skrevÅsa Nilsson
Åh vad härligt det låter, trevlig blogg med fina bilder - maten ser ju helt underbar ut :-)

Tags på indlægget

#Afslapning & antistress #Dig & mig #Familiehygge #Forårets fridage #God hoteloplevelse #Hav & strand #Hyggestunder #Kvalitetstid #Miniferie #Naturens glæder #Danmark #Læsø #Hotel Lærkely

Seneste blogindlæg

BLACK FRIDAY: Gode tilbud og stor feriekonkurrence!
Natten til fredag den 23. november sænker vi priserne på nogle af vores største ferief...
61 Kommentarer
BLACK FRIDAY: FAKTA OCH TÄVLING
Natten till fredag den 23 november sänker vi priserna på några av Happydays semesterfavo...
15 Kommentarer
Filmen fra studieturen 2018
Grüβ Gott og gullashsuppe! Se filmen fra studieturen 2018, da Happydays indtog alperne i b...
1 Kommentarer

Seneste kommentar

Annette L.
KRYDSTOGT MED FORHINDRINGER I foråret 2012 skulle vi på vores første krydstogt. Skibet skulle afsejle fra Dubai. Den planlagte flyvetid fra Danmark skulle blot være nogle få timer, men den samlede rejsetid endte med at blive på 60 timer! Problemerne begyndte ved den planlagt mellemlanding i Amsterdam. Her var der kommet lidt sne og derfor kunne vi ikke lande men blev i stedet omdirigeret til Bruxelles. Efter vi var landet her sad vi en rum tid i flyet, før det fløj til Amsterdam, hvor den videre afgang til Dubai var aflyst. Her fik vi lov til at stå og stå i timelange køer på et hårdt cementgulv blot for absolut ingen brugbare informationer at få. Vi fik dog til sidst et hotel, som vi kunne vente på. Da vi ikke kunne få fat vores bagage, hvori vi havde pakket vores overtøj, frøs vi nærmest til ispinde, da vi ventede i lang tid på en taxa. Dagen efter blev alternativet så at vi skulle vi flyve fra Amsterdam via London til Dubai. Det lykkedes og glade sad vi i London i flyet med kurs mod Dubai. Efter 6 timer i flysædet uden hverken vådt eller tørt fik vi til sidst at vide at flyet altså ikke kom nogen vegne den aften! Så igen ud i kulden for at vente på en taxa og ind på endnu et hotelværelse. Endelig, endelig på tredjedagen fløj vi til Dubai. Da vi kom dertil, var krydstogtskibet dog for længst dampet af, så det gik med taxa gennem 300 km ørken for at indhente skibet i dets næste havn. Da vi kom til havnen, vendte taxachaufføren straks om, og så stod vi alene, og så landgangsbroen blive trukket op. Desperationen i vore blikke formildede dog skibsofficeren, som allernådigst lod os komme med tre dage for sent. Vi havde dog stadig ingen bagage og vores rejsetøj var ved at være godt nusset, så vi kunne slet ikke leve op til skibets fornemme dresscode. Vi listede os rundt langs panelerne i vores i nød indkøbte reklametøj fra skibets souvenirbutik. Vi blev genforenet med vore kufferter dagen før hjemrejsen. Efter mængden af bagagemærker at dømme havde de været på en endnu mere omstændelig omvej, end vi selv havde!
Bernt Salzwedell
Et efterår rejste vi til Tyrkiet. Det regnede fra ankomsten i lufthavnen og til flyafgang hjem otte dage senere. Hotellet havde ingen varme, og når man skulle indtage dagens måltider, foregik det i bare fødder, da der stod cirka 10 cm vand i restauranten. At tørre håndklæder var en umulighed. Når man bestilte vin etc. i restauranten, skulle man betale med perler med forskellige farver og værdi., som man købte for EURO. Det tog sin tid at betale, da jeg tabte en af perlekæderne på gulvet, og alle perlerne tog på sejltur i restauranten. Men man tager den da bare med ro: Hver morgen gik en ven og jeg ned til badestranden, iført badebukser og paraply, og så gik vi ud til navlen, mens vi sang "I'm singing in the rain". Det kunne tjenerne godt lide, så vi fik RAKI til at varme os på efter morgenbadet. Vi fik ingen souvenirs med hjem, for praktisk talt alle forretninger var gået i vinterhi, og de få, der var åbne, havde et meget træt personale. På en bådtur i regnvejr tabte jeg mit kamera, så jeg har desværre ikke nogen billeder fra denne skønne ferie :-).
Esther Krogh Hansen
En ferie jeg aldrig glemmer på godt og ondt. I marts 2007 skulle min veninde og jeg til Costa Rica , og med tog fra Århus til lufthavnen i Kastrup. Der var varslet snestorm og jeg tog toget tidligere for at være sikker på at nå frem. Århus var allerede lukket for udkørsel om aftenen, og vi skulle flyve næste eftermiddag. Da vi ankom til hovedbanegården i København stoppede toget. De ventede på en lokofører som var forsinket på grund af vejret og arbejdstiden var udløbet for den pågældende. Til sidst fandt vi et S tog og smed kufferten ned ad trappen i snedriverne, og nåede endelig lufthavnen. vi sad så og ventede til om eftermiddagen før banerne var ryddet. Så da vi kom til Amsterdam var vores fly fløjet. Vi stod i kø for om bookning , hjælp til at ringe til rejsebureau og afbestille nat og udflugt første dag i Costa Rica. Vi skulle mellem lande i Miami og vi måtte ikke få vores kuffert. Vi insisterede og fik dem endelig langt om længe og fik booket en overnatning. Næste dag med taxa til Amsterdam lufthavn , fly vouchers, og denne gang mellemlanding i Mexico City. ( godt vi fik kufferten, ellers var den havnet i Miami ) Da vi ankom til Mexico foer vi vild i lufthavnen og endte i P. kælderen. Op og ned med elevator til vi endelig fandt ankomsthallen. MEN så startede problemerne først rigtigt. Vi afleverede først de grønne migrationspapirer og så bad Man om en E. Ticket , men vi havde kun en printet voucher. Så blev vi sendt til en anden skranke som sendte os tilbage igen. Ingen ville hjælpe os. Til sidst fandt vi en rigtig politi betjent og spurgte hvad vi skulle gøre, om vi skulle blive i Mexico, og han gik hen til skranken og med løftet pegefinger beordrede Dem til at give os vores flybilletter. Da han var gået spurgte de så om migrations papirerne som vi havde givet, hvilket De benægtede. Vi bad hende kigge i papirkurven, ellers vi ville hente betjenten igen. Til sidst lykkedes det, og da var tiden så knap at vi var ved at misse flyet til Costa Rica. Heldigvis fik vi en god ferie med mange oplevelser. Da vi skulle hjem igen var flyet forsinket til vores held, for da De skulle printe min billet gik systemet ned og vi ventede spå længe, at vi lige med nød og næppe nåede afgangen trods forsinkelsen i Costa Rica. Vi snakker tit om den tur og var glade for, at vi var 2 til at støtte hinanden.

Populære tags

Vi bruger cookies. Læs mere..