hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 48 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Het pumpasoppa
23-10-2017
Håll influensan borta: Gör en het och kryddig pumpasoppa som värmer i magen under den kalla årstiden och få några tips på sidvinster med detta recept. Denna soppa kan man dessutom sätta sin helt egen prägel på, allt efter vad man känner för. Här har jag använt tikka-crry som har sin egen karaktär, ingefära som ger kraft och bett samt citron- och limesaft som ger den perfekta syran till pumpans sötma – och MASSOR av lök och chili. Man kan också lägga till skållande, krossade tomater om man gillar det och ta bort grädde och ost om man önskar en fettsnålare variant. Prova dig fram och skapa din egen favoritsoppa.

Ingredienser (till 6 personer)
1 hokkaidopumpa
4 morötter
1 äpple
2 gula lökar
2 matskedar curry
1, 5 liter buljong t.ex. hönsbuljong eller grönsaksbuljong
100 gr. bredbar ost naturell
100 gr. bredbar ost pikant
2 dl. grädde 38 %
2 matskedar olivolja

Tillsätt efter smak (parentesen visar vad jag använt)
Färsk ingefära (ca. en handfull)
Vitlök (10 klyftor)
Färsk chili (2 starka och 1 medium stark)
Lime- och citronsaft (1 lime, ½ citron)
Salt och peppar

Så här gör du
Urholka pumpan och ta tillvara på innanmätet, så att du kan använda skalet som pynt. Den hårda delen av pumpan skärs i grova tärningar. Ta bort den mjuka delen med kärnorna. Skala löken och hacka dem grovt, vitlöken hackas fint eller pressas. Rensa (jag skalar ej) morot och äpple och hacka grovt. Ingefäran skalas och hackas fint eller rives på rivjärn. Chilin hackas mycket fint.

Värm upp oljan i en stor gryta och tillsätt curryn, rör om. Svetta lök och vitlök i curryn och tillsätt därefter pumpatärningarna. Det hela steks på hög värme tills pumpan börjar bli mjuk. Tillsätt därefter ingefära och chili och när allt är uppvärmt hälls buljongen på. Låt soppan sjuda på medelvärme i ca. 30-40 minuter.

Sidvinst
Under tiden som soppan sjuder kan du använda tiden på följande: Skär ett ansikte i pumpan och sätt ett värmeljus inuti.
Rensa ut pumpakärnorna från pumpaköttet och koka dem i 20 minuter. Stek därefter på hög värme i olja och salt, smaka ev. av med lite cayennepeppar. Perfekt som snacks och som tillbehör till soppan.

Före servering
Ta av soppan från värmen, tillsätt gräddost och grädde samt saften av lime och citron och mixa den ordentligt med en stavmixer. Därefter värms soppan upp igen och smakas till med salt och peppar. Serveras med rostade pumpakärnor och ett gott bröd.

Smaklig måltid önskar Karin från Marketing!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Ole Gran-Jacobsen
Jeg kan tilslutte mig ovenstående indlæg om Alte Dorfschänke, selv om det er skrevet af en ansat ved Happydays. Vi ankom ultimo maj 2017 i strålende sol, 26-28 grader hele ugen. Kiggede forbavset ved ankomsten, hotellet markedsføres som "bikerhotel" - altså specielt for motorcykler, om der holdt da også flere store motorcykler foran hotellet. Det var dog en fordel. Undervejs var vi kørt gennem en myggesværm og uden for hotellet stod et bord med alle tænkelige rengøringsmidler til mot...
eva johansen
kan godt lide italienske vine...
Elsebeth Vraabøl
For en del år siden- i vores yngre dage - var min mand og jeg på en dejlig rejse til Riva ved Gardasøen. Vi boede på "Hotel Centrale", hvor værten var lidt emsig med at man skulle købe samtligedrikkevarer på hotellet. Men pengene var små, så vi smuglede en flaske Spumante forbi den sure hotelvært. Oppe på værelset skulle min mand åbne flasken, som var blevet godt rystet under transporten. Proppen sprang med et BRAG op i loftet, fortsatte ud gennem det åbne vindue og ramte den sure...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere