hoteller til ferien med happydays
cd top arrow

Vi älskar Tyskland!

Vi älskar Tyskland!
Blog oprettet: 09-11-2017 Blogindlæg i alt: 18 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 0 Følg denne blog
Julmarknadsstämning de luxe i Tyskland
10-10-2017
Advent är en särskilt tid i Tyskland, då öppnar man nämligen portarna till årets stämningsfulla julmarknader. Det har man gjort sedan urminnes tider och du måste vara med och uppleva stämningen, följ bara doften av varm glögg och nyhuggen gran till en av Tysklands alla julmarknader – de är fullspäckade med bågnande julbodar med allt vad ditt julhjärta begär i form av delikatesser, konsthantverk och spännande julklappsidéer.

Flensburg
Från slutet av november lockar Flensburg med det varma ljuset från alla julljus i handelsstadens centrum, som fylls med sköna julaktiviteter och 60 bågnande julbodar som frestar med konsthantverk, julens alla varor och julspecialiteter – här får du det bästa från julens sköna högtid. Gatorna fylls av julmusik och du kan uppleva den stora, traditionella julpyramiden. Passa också på att köpa julklappar i någon av Flensburgs julpyntade butiker.

Ingen jul utan god mat – det gäller också i Flensburg. Här finns det dessutom rika möjligheter för att smaka på god öl från mikrobryggerierna på hamnen och i caféer och restauranger som håller till i de stora, gamla Kaptenshusen och i de charmiga, smala gatorna och gränderna.

Den charmiga staden är vackert pyntat inför julen – du hittar våra sköna hotell i Flensburg här

Lübeck
Julmarknaden i Lübeck är något helt unikt och historiskt – ja, det är faktiskt en av världens äldsta julmarknader. Lübecks ursprungliga julmarknad har en historia som sträcker sig mer än 350 år tillbaka i tiden – ett stycke kulturarv utan motsvarighet. Gamla stan i Lübeck pyntas upp med granar och julljus och den världsarvslistades inre stadskärnan bildar en stämningsfull kuliss som känns helt magiskt – varje år lockar den också till sig över 250.000 besökare. Julmarknaden har massor av charmiga julbodar fulla med allt som hör julen till.

Ditt besök i Lübeck under julmarknadstiden bör också inkludera ett besök på legendariska Café Niederegger – marsipanens högborg. Marsipan är inte bara smaken av jul, den är också synonym med Lübeck. På Café Niederegger kliver du in i en liten tidsficka där damer i hatt dricker varm choklad med smak av marsipan under ljuskronorna i Marsipansalongen. Från ett litet cafébord kan du betrakta leenden ansikten som går upp och ner längs gågatan medans julfriden sänker sig.

Besök flaggskeppet bland de tyska julmarknaderna – du hittar våra sköna hotell i Lübeck här

Hamburg
Hamburg kallas också för Nordens Venedig på grund av sitt stora nät av kanaler och rustika broar och din julmarknadsvistelse kan passande starta med en båttur runt om i de gamla handelskanalerna. Det är också en metropol full av liv och karaktär och adventstiden är inget undantag: Centrum av Hamburg är under advent späckad med julbodar och konsthantverkare jämt fördelade på massor av olika julmarknader med var sitt tema. Du kan till exempel besöka en ekologisk julmarknad, en hansastadsjulmarknad eller den traditionella Hamburg marknad, som samlar julspecialiteter från hela Tyskland. Det senaste skottet på julgranen är den nya, stora julmarknaden med det praktfulla rådhuset som kuliss.

I Hamburg finns alla julens dofter och specialiteter som de äkta, tyska julmarknaderna är så berömda för – så här har du garanti för att julstämningen kommer helt i topp i en av Tysklands pulserande storstäder. Här kan du dessutom se fram emot Hamburgs alla nöjen, butiker och caféer som alla är extra varma under julmarknadstiden.

Upplev är ett äkta julparadis i en tysk metropol – du hittar våra sköna hotell i Hamburg här

Schleswig
Om du vill uppleva en julmarknad så som den var förr i tiden, så är ett besök på Schleswigs julmarknad ett bra tips. Här är julstämningen historisk, i Nordens äldsta stad Schleswig. Här lever julcharmen i sin bästa välmåga med charmiga julbodar fyllda med allt från glögg, brända mandlar, konsthantverk, julklappsidéer och allt som hör till en klassisk julmarknad. Kliv också innanför porten på St. Petri Dom, som är en vacker kuliss till hela begivenheten, här får du lite extra julstämningen med på köpet.

Julmarknadstiden är extra stämningsfull i Nordens äldsta stad – du hittar våra sköna hotell i Schleswig här

Goslar
Julskogen som pryder Goslars historiska världsarvslistade centrum, skapar den skönaste romantiska julstämningen i den historiska kejsarstaden. 40 upplysta julgranar, ljuvlig julmusik och väldoftande juldelikatesser fyller de autentiska gatorna med hjärtevärme. Några få steg från julskogen ligger den imponerande marknadsplatsen som i sig själv är en historisk kulturpärla. Platsen lyses upp av 80 brinnande facklor, där över 70 julbodar är uppställda i stjärnform. Adventstiden fylls av unika julevenemang med musikaliska inslag, adventstävlingar och julunderhållning.

Fyll på med härliga julupplevelser i den medeltida kejsarstaden – du hittar våra sköna hotell i Goslar här

Oavsett vilken julmarknad du besöker i Tyskland så kan du se fram emot att få resväskan fylld med härliga upplevelser som gör julen söt och god och som får dig på det allra bästa julhumöret!

Vill du ha en överblick över alla julmarknader I Tyskland, Danmark och Sverige? Klicka här!
Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Tyskland #Hamburg #Schleswig-Holstein #Harzen

Seneste blogindlæg

BLACK FRIDAY: Gode tilbud og stor feriekonkurrence!
Natten til fredag den 23. november sænker vi priserne på nogle af vores største ferief...
61 Kommentarer
BLACK FRIDAY: FAKTA OCH TÄVLING
Natten till fredag den 23 november sänker vi priserna på några av Happydays semesterfavo...
15 Kommentarer
Filmen fra studieturen 2018
Grüβ Gott og gullashsuppe! Se filmen fra studieturen 2018, da Happydays indtog alperne i b...
1 Kommentarer

Seneste kommentar

ArchiePsymn
[url=http://xn--b1agpd4a6d.xn--p1ai/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=215291]whyblackpeoplemeethere[/url]
Georgeshold
Собака – тварь, какое приручено и одомашнено человеком еще в далекой древности. Первоначальные археологические обнаружения остовов вышеуказанного животного возле жилья человека, открытые на Евразийском континенте, относятся к времени мезолита. Возможнее всего, собака пребывала основным домашним млекопитающим, какое изъявляло древнему человеку подспорье на охоте. Поподробнее: <a href=http://burac.ru/porody-sobak/31-tibetskiy-mastif.html>породы собак фото</a>
Annette L.
KRYDSTOGT MED FORHINDRINGER I foråret 2012 skulle vi på vores første krydstogt. Skibet skulle afsejle fra Dubai. Den planlagte flyvetid fra Danmark skulle blot være nogle få timer, men den samlede rejsetid endte med at blive på 60 timer! Problemerne begyndte ved den planlagt mellemlanding i Amsterdam. Her var der kommet lidt sne og derfor kunne vi ikke lande men blev i stedet omdirigeret til Bruxelles. Efter vi var landet her sad vi en rum tid i flyet, før det fløj til Amsterdam, hvor den videre afgang til Dubai var aflyst. Her fik vi lov til at stå og stå i timelange køer på et hårdt cementgulv blot for absolut ingen brugbare informationer at få. Vi fik dog til sidst et hotel, som vi kunne vente på. Da vi ikke kunne få fat vores bagage, hvori vi havde pakket vores overtøj, frøs vi nærmest til ispinde, da vi ventede i lang tid på en taxa. Dagen efter blev alternativet så at vi skulle vi flyve fra Amsterdam via London til Dubai. Det lykkedes og glade sad vi i London i flyet med kurs mod Dubai. Efter 6 timer i flysædet uden hverken vådt eller tørt fik vi til sidst at vide at flyet altså ikke kom nogen vegne den aften! Så igen ud i kulden for at vente på en taxa og ind på endnu et hotelværelse. Endelig, endelig på tredjedagen fløj vi til Dubai. Da vi kom dertil, var krydstogtskibet dog for længst dampet af, så det gik med taxa gennem 300 km ørken for at indhente skibet i dets næste havn. Da vi kom til havnen, vendte taxachaufføren straks om, og så stod vi alene, og så landgangsbroen blive trukket op. Desperationen i vore blikke formildede dog skibsofficeren, som allernådigst lod os komme med tre dage for sent. Vi havde dog stadig ingen bagage og vores rejsetøj var ved at være godt nusset, så vi kunne slet ikke leve op til skibets fornemme dresscode. Vi listede os rundt langs panelerne i vores i nød indkøbte reklametøj fra skibets souvenirbutik. Vi blev genforenet med vore kufferter dagen før hjemrejsen. Efter mængden af bagagemærker at dømme havde de været på en endnu mere omstændelig omvej, end vi selv havde!

Populære tags

Vi bruger cookies. Læs mere..