hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow

Smagsløgene – Happydays’ opskriftsblog

Happydays' opskrifter
Blog oprettet: 16-01-2013 Blogindlæg i alt: 69 Antal kommentarer: 57 Antal følgere: 56 Følg denne blog
Läckra semlor
08-02-2013
Semlor 12-15 st
Ugnstemp: 250 C, varmluft 225 C

100 g margarin eller smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
knappt 1 liter vetemjöl

Pensling: 1 ägg

Fyllning 1:
150 g mandelmassa

Fyllning 2:
125 g sötmandel
inkråm
ca 1 dl het mjölk
1 dl socker

Garnering:
2 dl vispgrädde
florsocker

1. Smält matfettet och häll i mjölken. Ljumma till 37 C.

2. Smula ner jästen i en degbunke.

3. Tillsätt salt, scker, degspad och ägg.

4. Blanda i mjöl efter hand och arbeta degen smidig och blank. Låt den jäsa 30 min. i degbunken.

5. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den ytterligare. Baka ut till runda bullar. Lägg dem på smorda plåtar ellerbakplåtspapper. Jäs väl.

6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 min. Låt bullarna kallna.

7. Skär av lock och gröp ur inkråmet. Fyll semlorna med någon av fyllningarna.

Fyllning 1:
Lägg i en bit mandelmassa. Ev kan massan först röras mjuk och smidig med lite av grädden till garneringen.

Fyllning 2:
Skålla, skala och mal mandeln. Häll den heta mjölken över inkråmet. Tillsätt mandeln och sockret. Fyllningen ska vara ganskalös.

8. Spritsa eller klicka vispad grädde på de fyllda bullarna. Lägg på locken.

9. Sikta över florsockret.

Tags på indlægget

#Gastronomi & gourmet #Hyggestunder #Kvalitetstid #Luksus
Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
12-02-2013skrevAnders Holmsgaard Andersen
Det er bare de absolut bedste fastelavnsboller, man kan få :) Mums!
cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere