rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
cd top arrow
    Happydays' opskrifter
    Blog oprettet: 16-01-2013 Blogindlæg i alt: 69 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 55 Følg denne blog 
Läckra semlor
08-02-2013
Semlor 12-15 st
Ugnstemp: 250 C, varmluft 225 C

100 g margarin eller smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
knappt 1 liter vetemjöl

Pensling: 1 ägg

Fyllning 1:
150 g mandelmassa

Fyllning 2:
125 g sötmandel
inkråm
ca 1 dl het mjölk
1 dl socker

Garnering:
2 dl vispgrädde
florsocker

1. Smält matfettet och häll i mjölken. Ljumma till 37 C.

2. Smula ner jästen i en degbunke.

3. Tillsätt salt, scker, degspad och ägg.

4. Blanda i mjöl efter hand och arbeta degen smidig och blank. Låt den jäsa 30 min. i degbunken.

5. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den ytterligare. Baka ut till runda bullar. Lägg dem på smorda plåtar ellerbakplåtspapper. Jäs väl.

6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 min. Låt bullarna kallna.

7. Skär av lock och gröp ur inkråmet. Fyll semlorna med någon av fyllningarna.

Fyllning 1:
Lägg i en bit mandelmassa. Ev kan massan först röras mjuk och smidig med lite av grädden till garneringen.

Fyllning 2:
Skålla, skala och mal mandeln. Häll den heta mjölken över inkråmet. Tillsätt mandeln och sockret. Fyllningen ska vara ganskalös.

8. Spritsa eller klicka vispad grädde på de fyllda bullarna. Lägg på locken.

9. Sikta över florsockret.

Tags på indlægget

#Gastronomi & gourmet
#Hyggestunder
#Kvalitetstid
#Luksus
Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
12-02-2013skrevAnders Holmsgaard Andersen
Det er bare de absolut bedste fastelavnsboller, man kan få :) Mums!

Seneste blogindlæg

Rieslingsuppen fra Rhinen
Torben fra Hotel Anker laver verdens bedste Rieslingsuppe! Vi kastede vores kærlighed på den, da vi besøgte hotellet, hvor Torben og hans kone Karen er værtspar, på vores studietur til Rhinen og Mosel – og vi fik heldigvis også opskriften med hjem.

Riesling og Rhinen hører uløseligt sammen – og vi var overraskede over, hvor elegant denne egns vinspecialitet klæder en anden tysk klassiker på bordet: Suppen, som med en sjat tør Riesling pludselig får en helt anden kar...
0 Kommentarer
Vinn en korg med tyska godsaker
I vårt samarbete med ”Tyskland – det vänliga semesterlandet” och kampanjen ”Tyska Städer” kan du just nu uppleva Tyskland till en riktigt bra pris! Vi kan komma på många goda skäl till att besöka Tyskland: Där finns t.ex. konst, kultur, mode - och de blygsamma specialiteterna, som skämmer bort smaklökarna.

Men vad tycker DU är så bra med Tyskland?

Berätta det för oss i kommentarfältet härunder, så är du med i tävlingen om en hel korg ...
0 Kommentarer
Vind en kurv med tyske godter
Lige for tiden kan du komme på Ein Smuttur til Tyskland til en rigtig god pris – det har vi sørget for i samarbejde med Rejselandet Tyskland, der om nogen kan remse gode grunde til at besøge Tyskland op: Der er for eksempel kunsten, kulturen og de uhøjtidelige specialiteter, der forkæler smagsløgene.

Men hvad med dig – hvad synes DU er lækkert ved Tyskland?

Fortæl os det i kommentarfeltet herunder – så er du med i konkurrencen om en hel kurv fuld af l...
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Karin
Et skønt område! Og det lyder slet ikke dårligt at få en gratis guide til gode vingårde, når man alligevel er i området....
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere