rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Här är bloggen, där vi vill berätta de små historierna från bilsemester-byrån; senaste nytt om nya typer av semestrar, nyheter i Happydays-sammanhang och kuriosa av alla de slag, som förhoppningsvis är intressant just för dig. Välkommen till vårt förslag på en e-anslagstavla med högaktuella uppdateringar från resebyrån Happydays.
  • Aktuellt - små historier från Happydays
  • Blog oprettet: 29-03-2017
  • Blogindlæg i alt: 102
  • Antal kommentarer: 0
  • Antal følgere: 4
  • Følg denne blog 
1:a april och vi kör till Nissastigen
02-05-2017

Tilde Jensen är en av Happydays danska resbloggare och här kastar hon sig ut i ett besök i Småland. 

Äntligen kom så dagen. Den långa vintern var över och vi kunde åka iväg! Vi ska till Småland, destinationen är Hotell Nissastigen. Som nu inte har så mycket med nissar att göra … det kapitlet är överstökat, nu vill vi ha vår. Nissastigen har sitt namn efter ån Nissan, som rinner genom området och staden. Och Nissastigen är egentligen den gamla handelsvägen som följde längs ån.

Med provianten packad stack vi iväg i vackert första april-väder. Vårt mål för inmundigande av lunch var ett av våra favoritområden, nämligen Store Mosse nationalpark i närheten av Värnamo. Store Mosse är Sydsveriges största myrområde och den största utanför Lappland. Man kan vandra tvärsöver mossen genom att vandra den ca. 8 kilometer långa leden på utlagda bräder, och under vandringen ser man växter som normalt växer i Lappland, t.ex. dvärgbjörk. Vi besökte också det lilla paradiset Lövö, som ursprungligen var en plats där pionjärer i början av 1600-talet startade med att röja skogen på några moränkullar i myren. Den rekonstruerade stugan kan man hyra, den är mycket primitiv, här finns varken el eller vatten, men den ligger mycket idylliskt. Något i samma stil finns i den motsatta änden av naturreservatet: Nämligen Svanö. Vi åt vår lunch till ljudet av sjungande fåglar samt i fjärran några trumpeterande tranor – annars var det lugn och ro. Från Lövö utgår det flera vandringleder, bl.a. en som leder fram till ett utsiktstorn ca. 1 km. mot norr där man har en praktfull utsikt över hela mossen. Henning gick hit och fotograferade och jag vilade i solen :-)

Så körde vi vidare och vi såg fram emot att komma fram till hotellet. Men innan dess passerade vi ett annat stort utflyktsmål: High Chaparral, som öppnar först i maj. Men vi kikade in ändå. Helt säkert en hit för alla barnfamiljer eller för vuxna som älskar cowboy-filmer och själva vill uppleva stämningen och krutdoften. Vi måste ta med oss våra barnbarn hit om några år! Farmor/mormor Tilde är alltid snabb på avtryckaren och Henning är alltid klar med kameran och bra idéer.

Solen sken fortfarande och nu var vi på väg mot Gislaved. Genom de stora skogarna och granne med de blå skogsjöarna och så var vi där, hotellet ligger precis efter den imponerande medeltidskyrkan och parken med folklore-statyer. Strävande mot himlen såg vi strax den stora, gula byggnaden. På den uppvärmda hotellterrassen satt gäster och njöt av solen och eftermiddagskaffet. Vi blev välkomnade av två söta, leende receptionister, det var inte ägarna Josefin och Anna, men några andra trevliga flickor som fick oss att känna oss välkomna. Vi fick ett skönt rum på tredje våningen, nära kaffe-, te- och vattenautomaten och den alltid lika välfyllda kakburken, mmm … Rummet var inte särskilt stort men här fanns allt man kan få användning av. Paraply, skohorn, skoputsmedel, hårfön och naturligtvis TV och det bästa av allt: Bra sängar och täcken. Och vattenflaskor som man kan ta med på utflykt, man fyller bara på med vatten (med eller utan kolsyra) från automaten i hallen.

Badrummet var moderniserat med vit marmor och guldkanter här och var – läckert och rent. Med i priset var en 2-rätters middag och den tog vi på ankomstdagen – trots våra småkakefyllda magar. Restaurangen var verkligen inbjudande och det var de trevliga servitriserna också. Mycket charmiga och hjälpsamma. Menyn bestod av skogssvampsoppa med ostgratinerad toast. Stora portioner och mycket välsmakande. Därefter svensk husmanskost: Kalvköttbullar med potatismos, ärtor och lingon. Sen kunde vi inte äta mer och bra mätta och trötta ramlade vi in på rummet. Hade tänkt att se på TV, men somnade innan vi hittade fjärrkontrollen.

Efter en skön, lång natt och ett varmt bad skyndade vi oss ner till frukostbuffén. Skyndande, och skyndade, det gick lite långsamt, hissen är gammal och kanske från den gången hotellet byggdes, men en kul detalj att man har bevarat den. Har man bra ben, går det snabbare att gå. Frukostbuffén var utan motstycke, här fanns ALLT man kunde önska sig och mer därtill. Speciellt den ekologiska apelsinjuicen gjorde oss saliga. Inte ens ingefärs-shots saknades, ja, det var ren njutning. Såg redan fram till morgondagens frukost.

Dagarna bjöd både på vila och på promenader i Gislaved. Vi strosade till Nissan och såg på gäss, änder och skrattmåsar. Det var dimmigt och regnigt, vi hade tänkt att köra till Isaberg och gå på älgsafari – vi sparar det till en annan gång – det rekommenderades varmt av hotellets andra gäster. Äventyrsberget Isaberg bjuder på massor av upplevelser året runt (under vintern är det skidåkning som gäller). Man kan t.ex. cykla mountain-bike, hyra segway och åka på särskilda stigar och prova på hinderbanor. Tree Top Adventure finns här också, men vill du ha lite mer avkoppling rekommenderas att segla kanot eller kajak. Under våren öppnar också multisport-arenan. Här kan man spela inne-bandy, basket, volleyboll och fotboll. Så ta med hela familjen till Hotell Nissastigen – här är alla åldrar välkomna. Och så finns det mängder av aktivitetsmöjligheter om man vill ha en aktiv semester!

Trevlig semester!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer
Ischgl,- et paradis for naturelskere......
Her står vi så, 1400 m.o.h, nærmere bestemt Ischgl. Solen skinner, selvom dramatiske skyer driver hen over himlen. Byen ligger helt fantastisk, omkranset af store bjergmassiver, hvor sneen endnu kan anes på toppen af bjergene. Lyden af konstant rislende vand, fra Trisanna, der løber gennem byen. Luften er bemærkelsesværdig frisk og utrolig behagelig, og selvom temperaturen ligger på 17-20 grader, føles det meget varmere, når solen står højt på himlen. Hotel Castel er en meget positiv overraskelse, vi blev taget meget venligt imod, blev grundigt informeret og alt praktisk blev ordnet med det samme. Vi fik et helt prospekt med alt aktuelt informationsmateriale for området, og så fik vi udstedt Silvretta kortet, som får en til at føle sig meget priviligeret. Med dette kort i hånden, kan du komme op i samtlige bjergbaner og stolelifte i Ischgl og nabobyerne. Busserne kan frit benyttes, og masser af andre oplevelser er gratis med kortet. Hotellet har skønne værelser, de fleste med balkon, så de store bjergmassiver kan opleves på afstand. Selv holder vi utroligt meget af at komme op i bjergene, så der gik ikke lang tid efter ankomst, før vi stod oppe i sneen. Vi tog Silvrettabahn op, som ligger i gåafstand fra hotellet. Turen er delt op i to stationer, og der er mulighed for at springe af ved Mittlestation eller blive siddende og fortsætte til Idalp ( 2320 m. o.h.). Herfra udgår et utal af traveture, af forskellige længder og sværhedsgrader. Et godt råd, beregn altid rigelig ekstratid i forhold til det skrevne, da de angivne tider, er for trænede østrigere. Turene er ofte lange, men syner ikke langt, når man skuer ud over området i den klare alpeluft. Vores korte første besøg på toppen, blev en tur til en endnu usmeltet sneklat, hvor der selvfølgelig skulle tages fotos. Næste dag besluttede vi os for at gå Idalp rundt og det skulle snart vise sig, at ruten var spærret pga. anlægsarbejde. Der skulle så tænkes alternativt og vi besluttede at gå ned til Mittlestation, da vi mente det måtte være overkommeligt for os. Erlebnisweg, som stien hedder, kom til at overrumple os fuldstændigt, ved at den var meget stejl og ujævn at gå på. Vi var koncentrerede om ikke at falde og godt vi havde vores gangstænger ( kan helt sikkert anbefales ved bjergturene ). Vi nåede målet, trætte, men faktisk også lidt stolte over, at vi havde klaret turen. Området vi bor i, er meget specialiseret omkring vintersport, men bestemt også friluftsliv omkring vandreture. Byerne lever af hoteldrift, så her er mange hoteller og ikke mange butikker ( dog sportsbutikker ). Har man brug for mere almindelige butikker, er Landeck et godt bud ( 35 km fra hotellet ). Fredag er regnvejrsdag, sådan én er der altid. Vi trodsede regnen, det kølige vejr, de tungthængende skyer, ved at tage ud mod Galtür ( 8 km herfra ), hvor vi kørte vi op i 1800 m.o.h., hvor Kops Staussee lå. En stor opdæmmet sø, som sammen med Silvretta Stausee og Vermunt Stausee, er udlagt til ret avanceret kraftanlæg. Kops Stausee ligger under trægrænsen, hvilket gør at en stor del af søen, går igennem rene eventyrstier, med masser af vækst og blomster.Turen er ca. 5 km. lang. En våd men meget dejlig tur. Smuglerruten til Schweiz til byen Samnaun-Dorf, det lyder interessant, men hvordan er det lige man kommer derover. Jo, 5 seilbahns skal man med og turen tager 1,5 time, hver vej. Vi sprang ud i projektet, selvom temperaturen den dag, kun var 5 grader. Godt med tøj på, og trygt og godt op med Silvrettabanen i de lukkede gondoler. Næste 3 ekspeditioner skulle foregå i åbne gondoler, op til 3000 m. højde og grænsen til Schweiz. Det skulle vise sig at vi pludselig stod i snevejr, det var sjovt og koldt. Sidste tur foregik til gengæld i områdets største gondol, der kunne rumme op til 125 mennesker. Nu kunne smuglerriet med de toldfri varer begynde. Men,- kyndige sønderjyder på hotellet havde advaret og sagt at priserne ved den dansk/tyske grænse, sagtens kunne konkurrere. Der ligger 50 butikker, mange med meget lækre og udsøgte varer. Når det er sagt, så er de 5 ture i seilbahns en helt fantastisk og lidt skræmmende naturoplevelse, i de store højder. Solen skinner, det er søndag og vores sidste dag i Ischgl. Vi er blevet anbefalet at tage til Silvretta Stausee og det gør vi. Turen dertil er helt vidunderlig, - man kører op ad Hochalpenstrasse, og pludselig ligger den store sø på venstre hånd. Rundturen tager 3 timer med frokostpause m.m. Let tur, med enkelte stigninger. 7 dage er gået, og vi har fået så mange indtryk, som kun har været positive. Man kan roligt sige, at det har været et eldorado af muligheder, hvis naturen betyder noget for én. Hotel Castel kan helt sikkert anbefales, lækker frühstuck og aftensmad.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere