hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 47 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Stekt ris med soja-karamelliserat svinbröst
28-03-2017

Det här receptet är beräknat till ca. 4 personer.

Ingredienser:

500 gram svinbröst eller fläsk i skivor

4 vårlökar

1 ingefära (ca. 5 cm.)

2 vitlöksklyftor

Olja

2 matskedar brun farin

6 matskedar soja

3 matskedar risvin

400 gram ris

5 ägg

400 gram mixade grönsaker (ta vad du har hemma eller köp t.ex. wokgrönsaker)

1-2 chili (styrka efter eget tycke och smak)

Sesamolja

Så här gör du:

1.

Skär svinbröst/fläsk i tärningar (ca. 3x3 cm.), ingefära och vitlök i tunna skivor samt 2 vårlökar i bitar (ca. 3-4 cm.). Koka upp alla dessa ingredienser i lättsaltat vatten och låt koka i ca. 5 minuter. Sila blandningen och lägg fläsktärningarna åt sidan.

2.

Häll olja i en wok/stekpanna och bryn fläsktärningarna tills de har fått färg. Tillsätt den bruna farinen och låt fräsa med i 3-4 minuter. Tillsätt soja och risvin och låt sjuda under lock i min. 45 minuter, gärna längre.

3.

Koka riset och skölj av efter avslutad kokning samt vispa äggen och gör äggröra.

4.

Häll sesamolja i en wok/stekpanna och tillsätt 1 hackad chili samt riset och grönsakerna. Fräs i ca. 10 minuter medan du rör om. Tillsätt äggröran och stek ytterligare 2-3 minuter.

5.

Servera risblandningen i skålar och toppa med fläsktärningarna samt pynta med resten av vårlöken och chilin.

Smaklig måltid!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Helle Severini
Min bedste vinoplevelse er klart min første vinsmagninging, hvor vi fik at vide, at det slet ikke er så svært med vine! Der er nemlig kun to slags - dem, man kan lide, og dem, man ikke kan lide :-) ...
Tom Sørensen
Vi havde en dejlig tur til Stralsund Hotel Baltick ...
Grethe Jensen
På en biltur til Alsace forrige sommer overnattede vi i en hyggelig lille by, hvor den lokale vinbonde om aftenen stillede an til vinsmagning i hotellets vognport. Der var ikke stor søgning, så da min mand og jeg gik hen for at kigge, blev vi budt på nogle ret store prøver af hans 6 vine. Vi levnede ikke, og blev nok en smule omtågede, men også lidt bløde om hjertet, for hvor synd, at han intet fik solgt. Vi overkom sprogvanskelighederne ved at række to fingre i vejret og pege på 3 fla...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere