hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 48 Antal kommentarer: 9 Antal følgere: 4 Følg denne blog
Stekt ris med soja-karamelliserat svinbröst
28-03-2017

Det här receptet är beräknat till ca. 4 personer.

Ingredienser:

500 gram svinbröst eller fläsk i skivor

4 vårlökar

1 ingefära (ca. 5 cm.)

2 vitlöksklyftor

Olja

2 matskedar brun farin

6 matskedar soja

3 matskedar risvin

400 gram ris

5 ägg

400 gram mixade grönsaker (ta vad du har hemma eller köp t.ex. wokgrönsaker)

1-2 chili (styrka efter eget tycke och smak)

Sesamolja

Så här gör du:

1.

Skär svinbröst/fläsk i tärningar (ca. 3x3 cm.), ingefära och vitlök i tunna skivor samt 2 vårlökar i bitar (ca. 3-4 cm.). Koka upp alla dessa ingredienser i lättsaltat vatten och låt koka i ca. 5 minuter. Sila blandningen och lägg fläsktärningarna åt sidan.

2.

Häll olja i en wok/stekpanna och bryn fläsktärningarna tills de har fått färg. Tillsätt den bruna farinen och låt fräsa med i 3-4 minuter. Tillsätt soja och risvin och låt sjuda under lock i min. 45 minuter, gärna längre.

3.

Koka riset och skölj av efter avslutad kokning samt vispa äggen och gör äggröra.

4.

Häll sesamolja i en wok/stekpanna och tillsätt 1 hackad chili samt riset och grönsakerna. Fräs i ca. 10 minuter medan du rör om. Tillsätt äggröran och stek ytterligare 2-3 minuter.

5.

Servera risblandningen i skålar och toppa med fläsktärningarna samt pynta med resten av vårlöken och chilin.

Smaklig måltid!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere