rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Indehaver af billigeflybilletter.dk, iværksætter og glad rejsende.
  • Halfdan Timm
  • Blog oprettet: 04-01-2016
  • Blogindlæg i alt: 22
  • Antal kommentarer: 0
  • Antal følgere: 0
  • Følg denne blog 
Upplev Stockholms Mat turer
05-01-2017

En av de bästa sätten att lära känna en stad och ett land är att prova dess mat - så varför inte prova detta och börja med en matturi Stockholm? Det finns massor av matturer i Stockholm - varför inte prova de nationella smaker av Sverige, dricka svenska öl på vår Craft Beer Tour eller få kryddig med lite mång mat?

 

I princip det ända ordet som faktiskt går att kalla riktigt "svenskt" är "köttbullar" och "fisk". Men köttbullar är vardagliga och svensk fisk görs i Kanada. Så vilken mat är det som verkligen kan ses som Svensk? Följ med oss nedan för att få reda på mer.

 

"New Nordic" cuisine har blivit en kulinarisk sökord sedan Köpenhamn restaurang "noma" dök upp i 2004 och blev en förstklassig restaurang i Guide Michelin. Det har röstats som bäst i världen under flera år i rad. Men det är Köpenhamn, detta är Stockholm. Om du känner att du vill ta en smak av den skandinaviska livsstilen hemma bör du komma bekko.se.

 

Nu är det dags att ta sig an en mattur för att få reda på om svenskarna är lika imponerande som danskarna. Vad man kan försäkra sig om ganska så snabbt, när man stapplar över kullersten, är att de livsmedel som visas på Stockholms tur är unikt svenskt, och kan ses som en annan upplevelse som är mycket annorlunda des kulinarisk syster turer i antingen Köpenhamn eller Oslo. Alla tre har varit framgångsrika, och inom sex månader efter dess födelse förra året klättrade Stockholm turer i de tio aktiviteter för staden på Trip Advisor.

 

Chokladfabriken är något av en "foodie nybörjare", grundades 1999, men har redan skaffat sig sin nisch på tre lokaler i Stockholm. Även om alla av choklad görs på plats, ingredienserna kommer från hela världen, bland annat Belgien och Frankrike.

 

Är man inte nöjd kan man vandra vidare till en annan mathall - äldre och finare än Hötorgshallen, den berömda Östermalms Saluhall. År 2007 var det rankad sjunde bästa inomhus matmarknad i världen, och Jamie Oliver själv har antagit marknaden som en personlig favorit.

 

Här kan man bekanta sig med svenska pålägg - ren salami, någon? - Och en fräck lektion i svenska ost.

 

Tyvärr är inte osten alltför lätt att hitta bland många älskare i denna målgrupp. Men om du är målmedveten om vet vad du ska ha bör det inte vara några problem.

 

Kanske skulle det vara alltför uppenbart.. Skandinavien har en förkärlek - kanske en besatthet - för det nya och unika och maten tur koncept i sig belyser en överflödig fejd mellan de gamla och nya. Fokus ligger på nya nordiska köket och livsmedel på tur är avgjort traditionell.

 

Det finns en paradox i det faktum att det i manifest av "Nya" nordiska köket belyser traditionella ingredienser, metoder och rätter. Den fokuserar också på (och även kräver) lokala ingredienser, medan många av de ingredienser som man kommer att hitta på en mattur kommer från hela världen - Belgien, Frankrike, Italien, Estland, etc.

 

Men det är vad svenskarna är bäst på, att låna idéer och ingredienser och förbättra dem, införliva dem och ge dem en unik svensk identitet. Om du tycker om mat som det flesta människor gör, ta då och upplev en mattur i Stockholm då staden har mycket att bjuda på. Med tanke på att det blivit så populärt med åren så dyker det upp nya platser där du kan uppleva god mat. Se till att 2017 består av en mattur i den vackra huvudstaden.

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

3 tips til den mest praktiske bilferie
At tage på bilferie, er måske ikke altid lige så let som man tror. Bilferier kan være kedelige, dyre og alt for langtrukne, men det kan også være et godt middel til at slappe af, og få brugt tiden på noget man sætter pris på. For at få den mest velovervejede bilferie, og for at få det bedste ud af bilferien, er der her 3 tips til en praktisk bilferie.

Før i rejser
Bilferier kan til tider godt blive dyre. Man skal sørge for benzin, overnatning og restaurantbesøg, som i sidste ende godt kan løbe ud i mange penge. Men for at spare, der hvor man nu kan, kan man overveje at tage de ressourcer med, som man allerede har liggende derhjemme. Til turen kunne man fx tage termokander med, så man kan lave nudler, drikke en kop kaffe, eller lave suppe-i-en-kop. Her kan man spare på pengene, samtidigt med at det går så nemt som smurt.

Mens i rejser
Når man så endelig er kommet af sted, kan det være en god ide, hvis man planlægger ens pauser, så godt man nu kan, ud fra hvor tit der er behov for at stoppe. Man kan nemlig risikere at skulle stoppe flere gange end nødvendigt, som egentlig bare sluger ens tid. Udover det praktiske ved selve køreturen, kan man også fokusere på at få det arbejde lavet, som man skal have lavet. Det kan være alt fra skoleopgaver, til at besvare mails eller noget helt tredje. Her kan man nemlig slå tiden ihjel, med at være produktiv.

Efter rejsen
Ved ens ende destination, er der stor sandsynlighed for, at bilen ikke er lige så ren som den var før selve rejsen. Her kan det være en god ide at rydde op i bilen, så hurtigt som overhoved muligt, inden bilen skal tages i brug igen. For når bilen så skal bruges igen, står den klar og lige til at køre i.
0 Kommentarer
Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere