hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 47 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Kyckling och purjolök med brunt ris och mixsallad
29-09-2016

Anne, vår nya aspirant till Happydays matklubb som äter tillsammans på torsdagar, blev medlem i klubben efter att hon serverade denna läckra middagsrätt.

Till ca. 4 personer

Ingredienser:
500 gram kycklingfilé
1-2 paket tärnad bacon
4-5 purjolökar, beroende på storlek
100 gram champinjoner
2 stora rödlökar
1 gul paprika
1 röd paprika
200 gram riven ost
0,5 liter matlagningsgrädde
Brunt ris till 4 personer
Gurka, sallad, äpplen, majs, tomater, gul paprika, hallon, avokado m.m. till en mixsallad

Förberedelser:
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Skölj och skär allt det gröna, till både fatet och till mixsalladen.
Blanda brunt ris och vatten i en kastrull.

Förberedelser:
Fräs skivad purjolök, grovt hackad rödlök, paprika skuren i bitar i en stekpanna, ta ur och lägg åt sidan.
Bryn därefter kycklingfiléerna och bacontärningarna tills de är klara.
Lägg därefter kycklingen i botten av en ugnsfast form, därefter bacon och toppa med alla frästa grönsaker.
Häll över matlagningsgrädde och lägg på riven ost.
Sätt den ugnsfasta formen i ugnen (förvärmd till 200 grader), tillagningstid ca. 30 minuter.
Under tiden tillagar du riset enligt anvisningarna på påsen.
Ingrediensernas till den mixsalladen sköljs och skärs efter tycke och smak och serveras som tillbehör.

Smaklig måltid!

Har du förslag på rätter som vi kan testa i matklubben – skriv dem gärna här på bloggen

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Elsebeth Vraabøl
For en del år siden- i vores yngre dage - var min mand og jeg på en dejlig rejse til Riva ved Gardasøen. Vi boede på "Hotel Centrale", hvor værten var lidt emsig med at man skulle købe samtligedrikkevarer på hotellet. Men pengene var små, så vi smuglede en flaske Spumante forbi den sure hotelvært. Oppe på værelset skulle min mand åbne flasken, som var blevet godt rystet under transporten. Proppen sprang med et BRAG op i loftet, fortsatte ud gennem det åbne vindue og ramte den sure...
Helle Severini
Min bedste vinoplevelse er klart min første vinsmagninging, hvor vi fik at vide, at det slet ikke er så svært med vine! Der er nemlig kun to slags - dem, man kan lide, og dem, man ikke kan lide :-) ...
Tom Sørensen
Vi havde en dejlig tur til Stralsund Hotel Baltick ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere