rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 45 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Kyckling och purjolök med brunt ris och mixsallad
29-09-2016

Anne, vår nya aspirant till Happydays matklubb som äter tillsammans på torsdagar, blev medlem i klubben efter att hon serverade denna läckra middagsrätt.

Till ca. 4 personer

Ingredienser:
500 gram kycklingfilé
1-2 paket tärnad bacon
4-5 purjolökar, beroende på storlek
100 gram champinjoner
2 stora rödlökar
1 gul paprika
1 röd paprika
200 gram riven ost
0,5 liter matlagningsgrädde
Brunt ris till 4 personer
Gurka, sallad, äpplen, majs, tomater, gul paprika, hallon, avokado m.m. till en mixsallad

Förberedelser:
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Skölj och skär allt det gröna, till både fatet och till mixsalladen.
Blanda brunt ris och vatten i en kastrull.

Förberedelser:
Fräs skivad purjolök, grovt hackad rödlök, paprika skuren i bitar i en stekpanna, ta ur och lägg åt sidan.
Bryn därefter kycklingfiléerna och bacontärningarna tills de är klara.
Lägg därefter kycklingen i botten av en ugnsfast form, därefter bacon och toppa med alla frästa grönsaker.
Häll över matlagningsgrädde och lägg på riven ost.
Sätt den ugnsfasta formen i ugnen (förvärmd till 200 grader), tillagningstid ca. 30 minuter.
Under tiden tillagar du riset enligt anvisningarna på påsen.
Ingrediensernas till den mixsalladen sköljs och skärs efter tycke och smak och serveras som tillbehör.

Smaklig måltid!

Har du förslag på rätter som vi kan testa i matklubben – skriv dem gärna här på bloggen

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

Rieslingsuppen fra Rhinen
Torben fra Hotel Anker laver verdens bedste Rieslingsuppe! Vi kastede vores kærlighed på den, da vi besøgte hotellet, hvor Torben og hans kone Karen er værtspar, på vores studietur til Rhinen og Mosel – og vi fik heldigvis også opskriften med hjem.

Riesling og Rhinen hører uløseligt sammen – og vi var overraskede over, hvor elegant denne egns vinspecialitet klæder en anden tysk klassiker på bordet: Suppen, som med en sjat tør Riesling pludselig får en helt anden kar...
0 Kommentarer
Vinn en korg med tyska godsaker
I vårt samarbete med ”Tyskland – det vänliga semesterlandet” och kampanjen ”Tyska Städer” kan du just nu uppleva Tyskland till en riktigt bra pris! Vi kan komma på många goda skäl till att besöka Tyskland: Där finns t.ex. konst, kultur, mode - och de blygsamma specialiteterna, som skämmer bort smaklökarna.

Men vad tycker DU är så bra med Tyskland?

Berätta det för oss i kommentarfältet härunder, så är du med i tävlingen om en hel korg ...
0 Kommentarer
Vind en kurv med tyske godter
Lige for tiden kan du komme på Ein Smuttur til Tyskland til en rigtig god pris – det har vi sørget for i samarbejde med Rejselandet Tyskland, der om nogen kan remse gode grunde til at besøge Tyskland op: Der er for eksempel kunsten, kulturen og de uhøjtidelige specialiteter, der forkæler smagsløgene.

Men hvad med dig – hvad synes DU er lækkert ved Tyskland?

Fortæl os det i kommentarfeltet herunder – så er du med i konkurrencen om en hel kurv fuld af l...
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Karin
Et skønt område! Og det lyder slet ikke dårligt at få en gratis guide til gode vingårde, når man alligevel er i området....
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere