rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Välkommen till vår tävlingsblogg. Då och då hittar vår kreativa avdelning på en rolig tävling, där du skall skriva en kommentar till ett blogginlägg för att delta. Och det är just här som du hittar denna typ av tävling. Så kom ihåg att abonnera på inlägg från denna blogg, om du vill hålla dig uppdaterad med dessa tävlingar i framtiden. Du har också möjlighet för att se tillbaks på tidigare tävlingsinlägg med tillhörande kommentarer. Det är inte någon tråkig läsning.  Lycka till
  • Happydays tävlingsblogg
  • Blog oprettet: 17-12-2014
  • Blogindlæg i alt: 20
  • Antal kommentarer: 2
  • Antal følgere: 53
  • Følg denne blog 
Tävlingen är avslutad: Boktipstävling
23-09-2016

Stort grattis till Lena Svensson som vann tävlingen!

 

Vinn spasemester för 2

Här på semesterfabriken brukar vi säga att ”semester är inte något vi håller, det är något vi säljer”. Men när vi emellanåt gör ett undantag och tar ett par dagar utan väckarklocka, är vi inte sena till att lägga upp fötterna och begrava näsan i en bra bok.

Det gäller bland annat för Åsa på marknadsavdelningen, som i denna video tipsar om den bästa boken hon läste på semestern: "Jag heter inte Miriam" skriven av Majgull Axelsson.

Gör som Åsa och dela med dig av sommarens bästa boktips, samtidigt är du med och tävlar om en spasemester.

Delta i tävlingen genom att i kommentarsfältet skriva ner bokens namn, författare och varför just denna bok är så bra. Vi väljer en vinnare den 10 oktober 2016.

Du kan vinna:

6 dagar bilsemester på superiorhotell vid Balatonsjön i Ungern, med fritt val bland alla lediga ankomster i perioden 1/10-15/12 2016 (värde totalt 5.898:-).

Vistelsen inkluderar 5 övernattningar inkl. frukostbuffé, 5 x sopplunch, 5 x kvällsbuffé, fri entré till hotell kurbad och aktivitetsprogram m.m. för 2 personer.

Lycka till!

Det finstilta:

Tävlingen startar den 23 september och avslutas den 10 oktober 2016. Vinnaren får besked direkt och presenterar bl.a. på vår hemsida och i nyhetsbrevet. Vinsten kan ej bytas till kontanter eller till andra vistelser.

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
09-10-2016skrev Catharina Fast
Det är bara lite cancer- av Claes Ingesson En lättläst, gripande bok skriven av en av våra stora idrottsstjärnor. Claes berättar om sitt liv, framgångar och motgångar både privat och som fotbollsspelare och man får både skratta och gråta. Man får en tankeställare hur snabbt livet kan ändras. Snälla, läs den!
08-10-2016skrev Helena Blomstrand
Vill gärna tipsa om trilogin om Maj, en hemmafru, av Kristina Sandberg. Del 1 heter "Att föda ett barn", del 2 heter "Sörja för de sina" o del 3 heter "Liv till varje pris". Kolossal bokupplevelse!
04-10-2016skrevMats Sjunnesson
El Choco - Markus Lutteman
03-10-2016skrevJeannette Hultner
Den sanna berättelsen om "Gatukatten Bob " och hans husse James Bowen Hur denna fantastiska katt förändrade James liv och genom hans kärlek lyckades rädda husse ur narkotikaträsket. Boken berör och griper om Dig när läser den.
03-10-2016skrevUlla-Britt Stjärnström
Karin Wahlberg- Blocket, mycket spännande bok som inte är nyutgiven. Mycket bra beskrivningar både på personer och miljöer, vilket gör att man ser hela historien framför sig. Bra att köpa på sig böcker på loppis och second hand för att ta med på sina resor. Böcker blir aldrig riktigt gamla och resa ska man så länge man orkar.
03-10-2016skrevGun Dymling Faxheden
Läs böckerna av Arkan Asaad: Stjärnlösa nätter och Blod rödare än rött. Fantastiska berättelser om den kurdiska familjen som flydde till Sverige från Irak. Arkan Asaad har ett underbart språk och skriver fängslande.
02-10-2016skrevJeannette Hultner
Gatukatten Bob av James Bowen. En värklig berättelse hur en katt förändrar en människas liv till det bättre.
02-10-2016skrevJeannette Hultner
Gatukatten Bob av James Bowen. Något mer gripande har jag sällan läst. Hur en katt kan förändra en människas liv.
02-10-2016skrev Anders Sikström
"Lagets som aldrig dog" av Daniel Nilsson-Padilla. Många supportrar var med på denna overkliga,annorlunda resa och mirakel som vårt kära lag Leksands IF fick till i fjol! "Ungraren" Janos Hari #16 var en av de viktigaste kuggarna.
02-10-2016skrevIngela Brodin
Jag kan varmt rekommendera boken " Livet efter dig" av Marian Keyes. En fantastisk bok. Ett helt nytt sätt att beröra de viktigaste i livet, att i en lätt ton berätta en kärlekssaga, som berör på ett gripande och annorlunda sätt. Man måste bara läsa den.
02-10-2016skrev Ulrika Söderberg
"Min mormor hälsar och säger förlåt" av Fredrik Backman När jag läser den boken gråter jag och skrattar om vartannat. Boken är underfundigt skriven med en stor portion humor varvat med en hel del tänkvärda situationer och funderingar.
02-10-2016skrev Barbro Ingemansson
Mitt tips är Agneta Pleijel. Spådomen. En flickas memoarer En vidunderligt skimrande självbiografi av en Sveriges främsta skönlitterära författare och dramatiker. Vi får följa en flickas minnen från en inte alltför avlägsen tid bl a i Lund och Stockholm Mycket läsvärd Rek på det varmaste
02-10-2016skrev Göran Wennberg
" Örfilen" av Christos Tsiolkas Mycket läsvärd fantastiska personskildringar
02-10-2016skrevBerit Bengtsson
På resa till Albufeira i Portugal tidigt i somras hade jag med Jojo Moyes" Livet efter dig". Jag läste den vid poolen och kunde på väg tillbaka till hotellrummet konstatera att åtminstone fyra hotellgäster till läste samma bok - fast på olika språk! Så på väg tillbaka till min solstol stannade jag , visade min bok och fick fyra nya semesterkontakter som alla var överens om att varken missa kommande filmpremiär eller bokens uppföljare. Vi var också överens om att vi just nu läste årets mest känslointensiva bok!
02-10-2016skrev monica sandgren
Catharina Ingelman Sundbergs böcker Pensionärsligan
02-10-2016skrevLea Lindell
TÄNK OM Attitydspsykologi av Fredrik Bohm En rolig och lättläst bok om att vara modig. För den som vill påverka sitt liv och sin framtid. Mycket tänkvärt i denna bok. Fredrik är även en mycket duktig och rolig föreläsare han lockar fram många skratt.
02-10-2016skrev Alexandra
Hej. Jag rekommenderar boken Ett nytt land utanför mitt fönster skriven av Theodore Kallifatides. Den är oerhört tankvärd och den är väldigt aktuell idag även om den har några år på nacken.
02-10-2016skrev Alexandra
Hej. Jag rekommenderar boken Ett nytt land utanför mitt fönster skriven av Theodore Kallifatides. Den är oerhört tankvärd och den är väldigt aktuell idag även om den har några år på nacken.
02-10-2016skrev monica sandgren
Catharina Ingelman Sundbergs Pensionärsligan böcker. Kaffe med rån Låna är silver, råna är guld och nu kom Rån och inga visor . Roligare böcker som glädjer en så man skrattar hela tiden. Tänk om mitt pensionärsliv blir så kul. Böcker med mycket glädje och humor.
02-10-2016skrev Frida Birgersdotter
Min favorit i sommar var Jan Mårtenssons Juvelskrinet som handlar om antikhandlaren Johan Homan som alltid dras in i spännande äventyr, denna gång till Ryssland där han får vara med om mord, korruption och gömda juveler. Jag älskar att Jan Mårtensson skriver på ett folkbildande sätt och väver in god mat och dryck i sina deckare, ibland får man som läsare även ta del av ett och annat spännande recept!
28-09-2016skrevYvonne Malm
"Kaffe med rån" Catharina Ingelman-Sundberg Busiga pensionärer som smider äventyrliga planer för att slippa sitt trista äldreboende. Stor skrattfaktor !
26-09-2016skrevCamilla Olsson
Jag kan varmt rekommendera Mord i Mölle av Åke Högman. Handlingen utspelar sig i Kullabyggden i Skåne där jag bor. Man kan se allt framför sig när man läser de i boken, man blir helt gripen av den.
25-09-2016skrevCarina Gustafsson
En bok som gav mig både skratt och gråt var boken om Morgan Alling " Kriget är slut". En gripande bok om hur livet ter sig för många.
25-09-2016skrev Johanna Långvik
Stoner- John Williams. En underbart skriven bok om en lärares liv och vedermödor, kärlek, kamp och misslyckanden. Har aldrig läst en bok med bättre person-och själsskildring.
24-09-2016skrevmarianne karlsson
Kvinnliga psykopater. Mästare i manipulation på arbetsplatsen av Lisbet Duvringe, Mike Florette Kvinnliga psykopater är mästarmanipulatörer och kan ställa till med mycket elände på en arbetsplats. Ofta blir konsekvenserna förödande, både på ett mänskligt och arbetsmässigt plan. Därför är det av stor vikt att vi skaffar oss mer kunskap om hur de fungerar för att i tid kunna hejda deras framfart. Forskning och media har länge fokuserat på manliga psykopater. Men hur mycket vet forskarna egentligen om kvinnliga psykopater och hur uttrycks det unika kvinnliga psykopatiska beteendet på jobbet? Stämmer det att kvinnliga psykopater använder sig av skvaller, manipulation och sex som medel för att nå sina mål?
24-09-2016skrev Marja-Leena Jalmen
Jersild PC. " En gammal kärlek" människor skildring i dom svåraste stunderna,hur orkar man!? Mycket svåra frågor!?
24-09-2016skrevDanne
Skulle välja någon a Lee Childs böcker om Harry Reacher. Spänning uti fingertopparna!
23-09-2016skrev Lena Svensson
Jag vill rekommendera boken "Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap" av Mary Ann Shafer. Den utspelar sig i London och på Guernsey efter andra världskriget. En kvinnlig journalist blir nyfiken på vad om hände på Guernsey under ockupationen. Den innehåller glädje, sorg, skratt och kärlek. Allt man behöver av en bok. Min absoluta favorit, utan tvekan!
23-09-2016skrevHelena Keltvik
Håkan Nesser, Levande och döda i Winsford, smygande spänning och underbara miljöer, bl.a. vilda hästar.
23-09-2016skrev Ann-Sofie Huber Jonsson
Fågelskådaren , svensk deckare som utspelar sig i Falsterbo. Humor, igenkänning jaa helt klart underhållande !!
23-09-2016skrev suzie
Sista dansen på Harvest Moon av K.C.McKinnon.Mycket finstämd natur och kärleksskildring om en 40årig kvinna som blir lämnad av sin man för en yngre kvinna.Hon återvänder då till kanadensiska staden och till danssalingen Harvest Moon där hon under sommarloven jobbat som servitris och mötte Robert,hennes ungdomskärlek...Underbar sommarläsning!
23-09-2016skrev Bertil Johansson
Breven från Gulag. Skriven av Orlando Figes. Ett fängslande levnadsöde i det tidigare Sovjet.
23-09-2016skrev Jenny Martinsson
Mercurium av Ann Rosman, rekommenderar jag. Du får en läsupplevelse med en nutida deckarhistorien parallellt löper i boken tillsammans med en mystisk berättelse med historiska fakta och inslag. Du lär känna många personligheter bl.a. den intressanta och fascinerande kvinnan Meta Fock. En bok som är svår att släppa. Det är sedan spännande och kul att besöka Marstrand och dess fästning, Carlsten, där stor del av bokens historia utspelas. Kanske som en liten semestertripp :)
23-09-2016skrev Ingela Peistorpet
Vi var på kombinerad husvagnssemester/jobbresa , gubben jobbade o vad skulle jag då göra när svenska sommaren regnade bort som vanligt ? Fick av en okänd campinggranne låna boken "Jag är Zlatan" av Zlatan Ibrahimovic o den gjorde ett så starkt intryck på mej att jag inte kunde lägga bort den förrän den var utläst från pärm till pärm ... hela min syn på denna osvenska kaxighet som grabben besitter rubbades och fram träder en man som jag får mycket stor sympati för ... I just LOVE Zlatan !!
23-09-2016skrevLisa
åh kan varmt rekommendera "Ensamma hjärtan o herrelösa hundar" av Lucy Dillon, som utspelar sig i England. Jag är ingen hundmänniska som sådan, men boken är så charmig o hjärtlig, och rör vid många livsöden, på en härlig engelsk jargong. :-) Läs den!
23-09-2016skrevSABINA FREMARK
Pojken som kallades Det, Dave Pelzer. En ruskig och gripande historia

Seneste blogindlæg

3 tips til den mest praktiske bilferie
At tage på bilferie, er måske ikke altid lige så let som man tror. Bilferier kan være kedelige, dyre og alt for langtrukne, men det kan også være et godt middel til at slappe af, og få brugt tiden på noget man sætter pris på. For at få den mest velovervejede bilferie, og for at få det bedste ud af bilferien, er der her 3 tips til en praktisk bilferie.

Før i rejser
Bilferier kan til tider godt blive dyre. Man skal sørge for benzin, overnatning og restaurantbesøg, som i sidste ende godt kan løbe ud i mange penge. Men for at spare, der hvor man nu kan, kan man overveje at tage de ressourcer med, som man allerede har liggende derhjemme. Til turen kunne man fx tage termokander med, så man kan lave nudler, drikke en kop kaffe, eller lave suppe-i-en-kop. Her kan man spare på pengene, samtidigt med at det går så nemt som smurt.

Mens i rejser
Når man så endelig er kommet af sted, kan det være en god ide, hvis man planlægger ens pauser, så godt man nu kan, ud fra hvor tit der er behov for at stoppe. Man kan nemlig risikere at skulle stoppe flere gange end nødvendigt, som egentlig bare sluger ens tid. Udover det praktiske ved selve køreturen, kan man også fokusere på at få det arbejde lavet, som man skal have lavet. Det kan være alt fra skoleopgaver, til at besvare mails eller noget helt tredje. Her kan man nemlig slå tiden ihjel, med at være produktiv.

Efter rejsen
Ved ens ende destination, er der stor sandsynlighed for, at bilen ikke er lige så ren som den var før selve rejsen. Her kan det være en god ide at rydde op i bilen, så hurtigt som overhoved muligt, inden bilen skal tages i brug igen. For når bilen så skal bruges igen, står den klar og lige til at køre i.
0 Kommentarer
Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere