rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Välkommen till vår tävlingsblogg. Då och då hittar vår kreativa avdelning på en rolig tävling, där du skall skriva en kommentar till ett blogginlägg för att delta. Och det är just här som du hittar denna typ av tävling. Så kom ihåg att abonnera på inlägg från denna blogg, om du vill hålla dig uppdaterad med dessa tävlingar i framtiden. Du har också möjlighet för att se tillbaks på tidigare tävlingsinlägg med tillhörande kommentarer. Det är inte någon tråkig läsning.  Lycka till
 • Happydays tävlingsblogg
 • Blog oprettet: 17-12-2014
 • Blogindlæg i alt: 20
 • Antal kommentarer: 2
 • Antal følgere: 53
 • Følg denne blog 
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. Vinn semester på vår hotellnyhet i Slovenien
03-06-2016

Vill du vara först med att besöka vår spännande hotellnyhet i Slovenien?

Nu har du chansen, genom att delta i vår tävling, kan det bli DU som packar resväskorna och ger dig av på en bilsemester till detta lilla äventyrsland, med ett skönt läge mellan Medelhavet och alperna.

Du kan vinna en 8 dagars semester inkl. halvpension och entré till det historiska slottet i Bled - på hotellrum med balkong och utsikt över den azurblå sjön - Sloveniens svar på Comosjön.

Den enda du behöver göra, är att skriva en motivering till varför du vill till Slovenien, samt vilka sevärdheter du tänker besöka, i kommentarsfältet här nedanför!

Tips: Läs mer om hotellet och få tips på sevärdheter lite längre ner på sidan.

Tävlingsvillkor:

 • Vinnaren väljs ut den 1 juli 2016 och kontaktas direkt samt presenteras på denna sida.
 • Tävlingen löper pararellt på den danska tävlingsbloggen och det utväljs en vinnare totalt. 
 • Vinsten på Sava Hotel Jadran är värd 7.398:- och vinsten kan ej bytas mot kontanter.
 • Fritt val bland alla lediga ankomster på hotellet t.o.m. den 25 september 2016 och vinsten gäller för två personer.
 • Happydays säljer bilsemestrar, vänligen notera att transport till och från hotellet arrangeras på egen hand.

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
27-06-2016skrevanneli lybark
Arbetskamrat från Slovenien som pratat så varmt om landet att jag bara måste dit.
21-06-2016skrev Jessica Larsson
Det verkar vara mycket vackert i Slovenien och det är ett land jag aldrig varit i. Då jag gillar kyrkor och slott vill jag se Mariakyrkan och slottet i Bled. Men även gå in i Baji zob - grottan då jag läst geografi med geologi och därför tycker att det kan vara intressant.
21-06-2016skrevAnna Larsson
Vindunderliga vyer uppvisar landskapet att uppleva det är en salighet storslagna naturupplevelser denna eftertraktade resa ger guldkorn från Slovenien detta för mig obesökta land med bästa utsikten på upplevelser och aktiviteter rik och innehar spännande historik som prins och prinsessa få bo på hotell det vore ett minne för livet och en riktig skräll Babji zob-grottans djup och Slottet i Blev så unikt få se aldrig vilja sagan tar slut bara mer vilja se
21-06-2016skrevPierre Sandström
Gå på träbroarna längs klippväggarna i Vintgar-ravinen och mountainbike i nationalpark låter som ett härligt bestyr äta gott när man vardagen flyr hoppas på en härlig chans till semester och romans i sagolik atmosfär kan man bli annat än nykär Magi och mystik på en plats helt unik har hört andra beskriva men jag vill min dröm införliva och uppleva på egen hand detta mytomspunna land Skulle jag känna mig på minnen rik och nöjd att få resa till Bledsjön vore en fröjd
16-06-2016skrevAnki
Slovenien är för oss en efterlängtad destination, vacker natur och prisvärt är en perfekt kombination. Jag skulle tillsammans med maken i nationalparken Triglav vilja vandra, sitta på café, dricka vin och bara rå om varandra!
16-06-2016skrevDan
Vår familj har ett litet dilemma, ungarna vill utöva äventyrssporter om de får bestämma, Frugan vill shoppa, dricka vin och umgås med andra, jag vill i bergen ut och vandra. Nu hörs hela familjens röster skalla, Slovenien och Bledsjön har något för oss alla!
14-06-2016skrev Gabbi
Detta låter som en perfekt semestervistelse för vår familj. Vi älskar att upptäcka nya platser, vandrai berg och natur och vi älskar att bada. Ett besök i Babijgrottan lockar särskilt för sonen som älskar att titta på stenar. Slottet Blend vill vi besöka och även kanske ta ett dopp i Blendsjön. Det hela låter hur härligt som helst!
10-06-2016skrevLarisa Stranner
Hotellet ligger på den mest sagolika platsen man kan uppleva, om jag till ex. skulle vilja göra en resa med gamla "Steam Trein" till sevärdheten Solkan stone bridge's och dess uttrycksfulla raviner.
10-06-2016skrev Larisa Stranner
Hotellet ligger på den mest sagolika platsen man kan uppleva, om jag till ex. skulle vilja göra en resa med gamla "Steam Trein" till sevärdheten Solkan stone bridge's och dess uttrycksfulla raviner.
10-06-2016skrevLarisa Stranner
Hotellet ligger på den mest sagolika platsen man kan uppleva, om jag till ex. skulle vilja göra en resa med gamla "Steam Trein" till sevärdheten Solkan stone bridge's och dess uttrycksfulla raviner.
07-06-2016skrevLinda Nordin
Att få det bästa av Europa utan att behöva åka runt En möjlighet att njuta äta gott och leva sunt Skulle vara en lisa för min själ och även min kropp skulle må väl Höjdrädd ? jo en del , men att möta fobier är så bra så och vandring längs Vintgar ravinens stigar ger all utmaning man kan få Jag vill utforska Lublijana och byn Bled, äta cremschnitte och god mat vill ta en pletna till kyrkön, vill besöka slottet Bled menvill också ha tid att bara vara lat.
07-06-2016skrev Roger Öberg
Jag är N Y F I K E N. Vill besöka grottorna, Ljubljana, slottet och ha härliga dagar i Slovenien.
07-06-2016skrev Roger Öberg
Jag är N Y F I K E N. Vill besöka grottorna, Ljubljana, slottet och ha härliga dagar i Slovenien.
06-06-2016skrev Mona-lisa westring
Vore underbart,bada i de blåa vattnen, har aldrig semestrat med bilmutomlands.
06-06-2016skrev per-ove jönsson
varit i jugoslavien 4 gånger på 70-talet, träningsläger fotboll. Inte sett speciellt mycket mer än fotbollsplaner. Hade varit fantastiskt kul att åka och verkligen se landet och kanske spela lite golf
06-06-2016skrevAnnika Andersson
Till detta sagolandskap jag vill, lägg ett besök på kyrkoön och alperna därtill.
06-06-2016skrev Magnus Andersson
Efter sambons nyligen genomlidna strumaoperation, önskar vi nu få välbehövlig avkoppling & rekreation. En romantisk vistelse i Slovenien skulle ju med ens, utgöra bästa betingelser för en snabb konvalescens. Ett besök vid vackra Bled-sjön med tillhörande slott, skulle såklart få oss båda två att må fantastiskt gott. Nationalparken Triglav vill naturligtvis kunna bevista, för att sedan bocka av på våran Slovenska önskelista. Slutligen upptäcks Babji Zob´s stalaktitbeklädda grotta, där vi kanske dessutom får se kalcit-kristaller så flotta. När ljuvligaste upplevelser för ALLA sinnen skall få råda, är denna fantastiska resa det ultimata svaret att skåda!
06-06-2016skrev Marie Mörtsjö
Hade tagit chansen att se så mycket som möjligt. Känns som en drömresa!
06-06-2016skrev Christina Lundgren
Att få åka på lyxsemester till Slovenien , detta är ju en dröm .
05-06-2016skrev Claes Skogh
Jag vill ditt , eftersom jag aldrig varit där och därför är nyfiken på deras natur, kultur och konstliv.
05-06-2016skrev Anki Pålsson
Vi har varit ett antal gånger i Slovenien, men då har vi åkt buss, det skulle vara intressant att åka ditt själv.
05-06-2016skrev ewa nordin
Vad skulle kunna vara bättre än kombinationen tillgång till rekreation och kultur i ett för mig helt okänt land!
04-06-2016skrev Erika Sultan
Jag vill resa till Slovenien för att uppleva natur och kultur, vandra i alperna och bada i fantastiska medelhavet. Jag tror att Slovenien kan erbjuda allt det och skänka minnen för livet. Om jag får åka till Slovenien vill jag besöka Postojnagrottan och vandra inationalparken Triglav.
04-06-2016skrev Mickael Björk
Vi var i forna Jugoslavien med familjen -75 och 77 då vi bilade igenom Jugoslavien . Skulle vilja se bland annat Postonia grottan samt se hu det är i Slovenien efter kriget
04-06-2016skrev Anna Birgitta Andersson
Om jag vinner en resa till Bled, får min fina gubbe åka med.
04-06-2016skrev gabriella jacobsson
postojna grottan samt ett slott i bergen . Piran vid nere vid adriatiska
04-06-2016skrev Ann-Charlotte Westlund
Man kan vandra och resa. Mina knän orkar trots artros inga större utmaningar men med båtfärder verkar kurortens charm ett ideal för hälsoinriktade besök.
04-06-2016skrev Birgit Svensson
Vill gärna besöka det historiska slottet i Bled med utsikt över sjön den blå att cykla i genom fina naturen kan också blir bra för stora och små blir lycklig om jag vinner en resa till Slovenien men många minnen kommer jag sedan hem igen
04-06-2016skrevMargareta Bernhardsson
För många år sedan körde vi planlöst söderut genom Europa och bodde en natt i vid Sloveniens kust i en tydligt sovjetinspirerad jätteanläggning. Det vackra inlandet kring Bledsjön såg vi inte och tänk vad mycket vi har missat. Den underbara naturen är skäl nog att resa dit men väl där vill vi gärna ro ut till ön. Vi hoppas på tur!
04-06-2016skrev maine walfridsson
Nytt, spännande och ser helt fantastiskt ut.
04-06-2016skrev Christer Mårtensson
Det ser ut att vara ett underbart lan som man borde besöka anerlunda eller lika de andra sommar städerna med bad och sevärdheter
04-06-2016skrev Ingibjörg Goldberg
Jag har aldrig besökt detta lilla men vackra land.Jag känner två Slovener som bor i Sverige och de är både vackra och snälla så det lovar gott om en fint land med en väldigt omväxlande natur. Berg och Medelhavet en underbar kombination där Bled är en av favoriterna.
04-06-2016skrev Annica Johannesson
Verkar vara det perfekta stället för att återhämta sig, vill se den vackra naturen, slottet och sjön. Ta små promenader, njuta av god mat och gott vin.
04-06-2016skrev Agneta Sundberg
Jag vill väldigt gärna uppleva Sloveniens vackra natur och deras rika kultur samt fynda. Vill klättra ner i Babji zob grottan. Vandra i nationalparken Triglav och där bl. a se Sloveniens högsta berg. Givetvis vill jag besöka Slottet i Bled och uppleva semesterbyn där. Underbart!
04-06-2016skrev Ann-Sofie
Härlig semester med mycket naturupplevelser. Vintrar och slottet skulle vi besöka.
04-06-2016skrev Hans Erik Mathiesen
Å kunne få besöke dette lille, vakre og gjestfrie land nok en gang , ville värt en dröm. Også på sommertid da. Som norsk og engasjert i skiflyvning har jeg besökt Planica (Kranska Gora) under vinteren med skiflyvningsrennene der. En fantastisk opplevelse i seg selv. Å kunne se dette landpå sommertid ville värt en oppfyllelse av lenge önsket dröm.
03-06-2016skrev Kerstin Nilsson
Skulle vara helt fantastiskt att få resa till Slovenien har aldrig varit där . Men jag har varit i Kroatien men det var i mitten på 80/talet.Vill gärna komma dit 👍Det ser helt underbart ut där 😮
03-06-2016skrev Owe Thalwitzer
Slovenien är en hemlig pärla med vacker natur, god mat & dryck samt vänliga mänskor. Där vill jag njuta av en stilla semester ilantligt lugn och urban kultar.
03-06-2016skrev Jeanette Reymers
Ingen semester planerad än panik här en vist som gör min sommar rik.
03-06-2016skrev Eva Olsson
Spännande, underbara och vackra bilder från Slovenien. Ett land som man blir sugen på att se och även på en vandringstur sig bege!
03-06-2016skrevKristina Ottosson
Ett unikt land där du kan åka skidor på förmiddagen och bada på eftermiddagen! Var mer kan du göra det?
03-06-2016skrev Tord Hansson
Har aldrig varit i Slovenien. Hade varit fantastiskt och få denna chans. Vill givetvis se slottet samt vattenfallet i Iglica. Vill även gärna se grottorna i Babji Zob som tydligen ligger nära grottorna. Hoppas på tur
03-06-2016skrev Anita Paulsson
Efter ett trettioårigt förhållande har jag och mannen aldrig gjort något utanför hemmet tillsammans, ensamma. Vi har alltid haft ungarna i släptåg.Inget hotell, ingen helgresa inga övernattningar inget på tu man hand. Slentrianen är ett faktum och romans är något man bara läser om. Vårt förhållande behöver verkligen lite solsken i tristessen. Det finns inte ord att beskriva vilken glädje och uppgradering i tillvaron en sådan här resa skulle betyda för oss. Mvh Anita med gubbe
03-06-2016skrev Ann-Christin Elmhäll
Att få ta med min man på en underbar semester är underbart, att få göra det till ett nytt ställe så att man kan uppleva den inhemska kulturen då kan det inte bli bättre. Jag har fått till mig att det på platsen skall vara en fin och omväxlande natur och den vill jag uppleva om jag skulle få den äran att vinna.
03-06-2016skrev Ebbe Front
Denna fantastiska del av Europa ger så många underbara upplevelser. Gamla vackra städer, höga bergsmassiv, stora skogar att vandra i, grottor med dolda hemligheter, gott inhemskt vin och vänliga människor som bara vill väl. Kan det bli bättre.
03-06-2016skrev Ingela rohdin
Sommar och helt underbart att det finns så fantastiska platser att upptäcka. Vad vore glädjen att få vinna en av dessa underbara pärlor.
03-06-2016skrevSolbritt Ilkert
Den vackra lilla ön i sjön men även allt annat som är värt att se. Har aldrig varit där så det mesta vill jag uppleva och få se.
03-06-2016skrevEvert Jönsson
Jag och min yngsta son va i Slovenien 2012 och fiskade. Detta land med denna natur och bemötande var min livs resa. Så jag skulle vilja ta med min fru dit för att uppleva detta.
03-06-2016skrev Ulla olsson
Har varit nyfiken Slovenien under flera år men har inte kommit till skott. Vet inte mycket om det men vill gärna utforska nya platser
03-06-2016skrev Svend Hold
Slovenien är bra
03-06-2016skrev Vera Leino
Jag vill resa min kära familjen som har aldrig varit utomlands(bara jag) och visa hur trevligt det är och känna andra länder samt deras kultur och att resa nån annastans än bara hemlandet. Vi vill se allt möjligt naturen t ex
03-06-2016skrev Magnus Täfvander
En perfekt kärleks bröllopsresa till mig och min nyblivna fru! Då vi är av det lite mera äventyrligare slaget så passar det ypperligt med slottsbesök,sommarrodel och varför inte klämta i klockan på ön o önska oss evig kärlek.
03-06-2016skrev Svante Knutsson
Har varit i Slovenien en gång önskar komma dit igen för at se Er nya hotellnyhet vilket låter spännande.
03-06-2016skrev agneta larsson
Vilken dröm! Den skulle jag vilja vakna upp till och se att det var verklighet att det är så vackert och riktigt njuta med alla sinnen. Då jag/vi knappt rest kan jag inte säga något specifikt utan vad som helst är en dröm och upplevelse
03-06-2016skrev Ulrika Adsersen
Slovenien, detta underbara land med sina skogar, alptoppar och vingårdar. En nästan oupptäckt pärla med korta avstånd mellan naturupplevelser och städer som Ljubljana och Maribor. Jag längtar efter att cykla till ravinen Vintgar Gorge, att se de mäktiga grottorna i Postojna, få ro på den turkosblå Bledsjön och kanske få stå på Triglavs snötäckta topp.
03-06-2016skrev Christina Johansson
Jag skulle vilja åka till slovenien för där finns mycket att upptäcka. Vacker natur, museer och så kan man cykla.
03-06-2016skrev Jouko Häkkilä
Och jag vill se så mycket jag bara hinner!
03-06-2016skrev Jouko Häkkilä
Men va vackert det är, bilderna måste vara fotoshopade. Tror inte på det förrän jag sett det med egna ögon.
03-06-2016skrev Niklas Fyhn
Det skulle verkligen bli en upplevelse att sent glömma att få ta del av ett så vackert landskap som bilderna visar tänk att få dela detta med min underbara Fru som fyller 50 år en fantastisk födelsedagspresent
03-06-2016skrevViveca Löfqvist
Har aldrig varit i Slovenien, verkar vara ett spännande och vackert land. Vore fantastiskt att få komma dit och uppleva detta.
03-06-2016skrev Anne-Christin Gomér
Har aldrig varit i Slovenien men Comosjön låter alldeles fantastiskt. Jag drömmer mig bort redan nu. Aldrig tur i restävlingar men drömma kan man ju.
03-06-2016skrev Roland Brage
Den vackra naturen den fantastiska utsikten över sjön med kyrkan på ön.
03-06-2016skrev Nils Hjalmarson
För ert unika val av både land och hotell jag lyfter min hatt, det blir en drömvistelse direkt taget ur "TUSEN OCH EN NATT".
03-06-2016skrev Nils Hjalmarson
För ert unika val av både land och hotell jag lyfter min hatt, det blir en drömresa direkt taget ur "TUSEN OCH EN NATT".
03-06-2016skrev Lars Söderström
Min första besök i gamla Jugoslavien var just i Slovenien, och dom minnersbilderna har etsat sig fast.
03-06-2016skrev Annelie Wannberg
Det vore en dröm att vinna denna tävling. Så vackert ‹3. Tänk att få njuta denna underbara miljö
03-06-2016skrev Örjan
Det bästa som finns att ta bilen genom Europa En vinst skulle gå till att besöka postojnagrottorna och portoroz.
03-06-2016skrev Maria Eriksson
Jag vill att uppleva Sloveniens storslagna natur samt få besöka slottet som andas kultur.
03-06-2016skrev Pernilla
Skulle vilja besöka den fantastiska sjön och slottet. Vi är svaga för naturen och historien om landet.

Seneste blogindlæg

3 tips til den mest praktiske bilferie
At tage på bilferie, er måske ikke altid lige så let som man tror. Bilferier kan være kedelige, dyre og alt for langtrukne, men det kan også være et godt middel til at slappe af, og få brugt tiden på noget man sætter pris på. For at få den mest velovervejede bilferie, og for at få det bedste ud af bilferien, er der her 3 tips til en praktisk bilferie.

Før i rejser
Bilferier kan til tider godt blive dyre. Man skal sørge for benzin, overnatning og restaurantbesøg, som i sidste ende godt kan løbe ud i mange penge. Men for at spare, der hvor man nu kan, kan man overveje at tage de ressourcer med, som man allerede har liggende derhjemme. Til turen kunne man fx tage termokander med, så man kan lave nudler, drikke en kop kaffe, eller lave suppe-i-en-kop. Her kan man spare på pengene, samtidigt med at det går så nemt som smurt.

Mens i rejser
Når man så endelig er kommet af sted, kan det være en god ide, hvis man planlægger ens pauser, så godt man nu kan, ud fra hvor tit der er behov for at stoppe. Man kan nemlig risikere at skulle stoppe flere gange end nødvendigt, som egentlig bare sluger ens tid. Udover det praktiske ved selve køreturen, kan man også fokusere på at få det arbejde lavet, som man skal have lavet. Det kan være alt fra skoleopgaver, til at besvare mails eller noget helt tredje. Her kan man nemlig slå tiden ihjel, med at være produktiv.

Efter rejsen
Ved ens ende destination, er der stor sandsynlighed for, at bilen ikke er lige så ren som den var før selve rejsen. Her kan det være en god ide at rydde op i bilen, så hurtigt som overhoved muligt, inden bilen skal tages i brug igen. For når bilen så skal bruges igen, står den klar og lige til at køre i.
0 Kommentarer
Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere