rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Här är bloggen, där vi vill berätta de små historierna från bilsemester-byrån; senaste nytt om nya typer av semestrar, nyheter i Happydays-sammanhang och kuriosa av alla de slag, som förhoppningsvis är intressant just för dig. Välkommen till vårt förslag på en e-anslagstavla med högaktuella uppdateringar från resebyrån Happydays.
  • Aktuellt - små historier från Happydays
  • Blog oprettet: 29-03-2017
  • Blogindlæg i alt: 102
  • Antal kommentarer: 0
  • Antal følgere: 4
  • Følg denne blog 
Bentes svärmors nylonstrumpor är en hit på Happydays
19-04-2016

- Här har vi ett nära förhållande till våra kunder…

Låt oss säga det på en gång: På Happydays sätter vi pris på alla våra kunder. Både dem, som skickar frågeschemat retur till oss efter deras semester, dem, som ger oss ris och ros på Trustpilot, dem, som alltid vet vem de vill tala med, när de ringer in – och alla dem, som bara åker på en semester genom oss.

Idag kommer vi ändå att framhäva en speciell kund – nämligen Bente Hitz, som i åratal har begeistrat oss med den ena fina och mer personliga hälsningen efter den andra.

Då Bente dök upp

Bente har varit med oss från starten. Första gången vi hörde av henne var redan år 2005, då byrån fortfarande var helt ny. Då gick Bente med i vår reseklubb och firade medlemskapet med att göra två små, söta nissar som reste hela vägen från Amager på Själland till Fredrikshamn på Jylland med posten. Det är en lång väg, när man är gjord av trolldeg, men allt gick bra och idag hänger det juliga paret i vårt kafferum och pyntar året runt.

År 2009 dök ett helt speciellt par upp vid receptionen. De står där fortfarande idag, för de hade redan varit ute och rest – också de kom nämligen från Amager och var sända till Fredrikshamn av den kreativa Bente. Varför just vi skulle vara de tursamma värdarna för paret och nissarna, förklarar Bente här: ”Jag är ofta inne på er hemsida, för ni har en otroligt levande sida, där det alltid händer någonting. Och så är det kul att följa med i, hur ni engagerar medlemmarna av reseklubben på så många olika vis – det är här, min kreativitet kommer in.”

Och med, det har Bente varit, många gånger sedan dess. I april 2010 fyllde Happydays 6 år, och den fingerfärdiga Bente glömde inte bort att skicka oss en hemgjord hälsning. Det humorfyllda kortet står i receptionen och samlar på leenden vid sidan av paret, som fick tillfredsställt sin reslust och slog sig ner i receptionen.

Gensvar, stämning – och glädje på ryggen av en gris

Då julen kom 2010, kom det en stämningsfull hälsning från ingen mindre än – ja, Bente. Denna gång kom hälsingen i form av en riktig julgris, som vi tar fram varje år i december. Med det var mer att se fram emot, för under året var Bente på semester med Happydays till Sophienberg Slott, och via ett julkort delade hon i en fin liten berättelse, sin upplevelse med oss.

I denna månad firade vi vår 12-års födelsedag, och den 1 april låg det ett mail i vår inkorg, där Bente hade kreerat ett födelsedagskort, i hennes typiska, roliga Bente-stil: ” Det verkar, som om ni uppskattar det,” säger Bente, och fortsätter: ”Ni är bra på att ge gensvar på sakerna, och därför får jag lust att skicka er både trolldeg och brev. Jag älskar att överraska och glädja folk – det är det för lite av i denna hektiska värld.”

Vi är helt överens med Bente, och vi sätter också mycket stort pris på gåvorna. Vi vet inte hur det är med er, men härinne sprider en sån omtänksamhet otroligt mycket stämning, och det får oss att se fram emot de nästa 12 åren med ännu mera mod, lust och glädje över att ge er alltihop välförtjänta, upplevelserika andningshål i en hektisk vardag.

Men hur var det nu med de där nylonstrumporna…

… saken är den, att Bente år 2006 deltog i vår stora jultävling i reseklubben, där våra medlemmar hjälpte oss med att pynta julgranen genom att sända in det finaste julpyntet i alla former och färger. Från Bente Hitz mottog vi en vacker julstjärna, som få kunde gissa receptet på – den är nämligen gjord av Bentes döda svärmors avlagda nylonstrumpor, gardiner, pärlor och hår! Så nu är det en fast och festlig tradition att Bentes svärmors strumpbyxor m.m. intar toppositionen på vår julgran vart enda år – jo, Bente Hitz är en vän av huset.

Själv säger Bente om oss: ”Jag älskar att göra något av ingenting – och vem kan man så ge det till? Till er, för ni har lärt er att säga ett viktigt ord här i livet – nämligen tack!” Och vi säger det gärna igen, Bente: Tusen tack för dina fina gåvor!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

3 tips til den mest praktiske bilferie
At tage på bilferie, er måske ikke altid lige så let som man tror. Bilferier kan være kedelige, dyre og alt for langtrukne, men det kan også være et godt middel til at slappe af, og få brugt tiden på noget man sætter pris på. For at få den mest velovervejede bilferie, og for at få det bedste ud af bilferien, er der her 3 tips til en praktisk bilferie.

Før i rejser
Bilferier kan til tider godt blive dyre. Man skal sørge for benzin, overnatning og restaurantbesøg, som i sidste ende godt kan løbe ud i mange penge. Men for at spare, der hvor man nu kan, kan man overveje at tage de ressourcer med, som man allerede har liggende derhjemme. Til turen kunne man fx tage termokander med, så man kan lave nudler, drikke en kop kaffe, eller lave suppe-i-en-kop. Her kan man spare på pengene, samtidigt med at det går så nemt som smurt.

Mens i rejser
Når man så endelig er kommet af sted, kan det være en god ide, hvis man planlægger ens pauser, så godt man nu kan, ud fra hvor tit der er behov for at stoppe. Man kan nemlig risikere at skulle stoppe flere gange end nødvendigt, som egentlig bare sluger ens tid. Udover det praktiske ved selve køreturen, kan man også fokusere på at få det arbejde lavet, som man skal have lavet. Det kan være alt fra skoleopgaver, til at besvare mails eller noget helt tredje. Her kan man nemlig slå tiden ihjel, med at være produktiv.

Efter rejsen
Ved ens ende destination, er der stor sandsynlighed for, at bilen ikke er lige så ren som den var før selve rejsen. Her kan det være en god ide at rydde op i bilen, så hurtigt som overhoved muligt, inden bilen skal tages i brug igen. For når bilen så skal bruges igen, står den klar og lige til at køre i.
0 Kommentarer
Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere