rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 45 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Påsk-mirakler
27-01-2016

Att Jesus återuppstod, var ett äkta mirakel (och anledningen till att vi firar påsken). Att man kan göra läckra påskägg och kalla dem nyttiga, det kan vi tacka LCHF-vågen för. Här får du ett hemgjort recept på ett slags fullkornsmarsipan, som kan dekoreras på otaliga sätt till små läckra påskägg. En perfekt gå-bort-present, en trevlig sysselsättning och ett bra sätt att skämma bort sig själv – det smakar så att änglarna sjunger!

Recept

200 gram mandlar

100 gram dadlar

2-3 matskedar körsbärsrom eller svartvinbärslikör (eller annan dryck)

1 matsked sukrin gold eller annat sötningsmedel

5 droppar mandelessäns

150 gram choklad 70-80 % (hacka den i mindre bitar)

Frystorkade hallon – till pynt

Bra redskap i köket

1 mixer

Så här gör du

Rosta mandlarna ett par minuter på en mycket varm torr stekpanna. Håll stenkoll och rör om i mandlarna hela tiden, då det är lätt att bränna mandlarna.

Kärna ur dadlarna.

Lägg mandlar, dadlar, valfri dryck och sukrin i en mixer och mixa tills du tycker att det ser gott ut.

Smaka av med mandelessänsen och eventuellt mer sukrin - här gäller det smak och behag och hur söt du tycker marsipanen skall vara.

Gör små påsk-ägg av massan och ställ den på kyl i minimum en timme.

Den perfekta, blanka ytan på chokladen får du genom att smälta halvdelen av chokladen över vattenbad och just när chokladen har smält, tar du upp skålen ur vattenbadet och lägger i den andra halvdelen av chokladen. Den smälter snabbt och du får en perfekt blankt yta på chokladen.

Ta marsipanäggen ur kylskåpet, doppa i den smälta chokladen och pynta med torkade hallon, lägg på bakplåtspapper för att torka och njut av synen av de små läckra påskäggen!

Glad påsk!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

Rieslingsuppen fra Rhinen
Torben fra Hotel Anker laver verdens bedste Rieslingsuppe! Vi kastede vores kærlighed på den, da vi besøgte hotellet, hvor Torben og hans kone Karen er værtspar, på vores studietur til Rhinen og Mosel – og vi fik heldigvis også opskriften med hjem.

Riesling og Rhinen hører uløseligt sammen – og vi var overraskede over, hvor elegant denne egns vinspecialitet klæder en anden tysk klassiker på bordet: Suppen, som med en sjat tør Riesling pludselig får en helt anden kar...
1 Kommentarer
Vinn en korg med tyska godsaker
I vårt samarbete med ”Tyskland – det vänliga semesterlandet” och kampanjen ”Tyska Städer” kan du just nu uppleva Tyskland till en riktigt bra pris! Vi kan komma på många goda skäl till att besöka Tyskland: Där finns t.ex. konst, kultur, mode - och de blygsamma specialiteterna, som skämmer bort smaklökarna.

Men vad tycker DU är så bra med Tyskland?

Berätta det för oss i kommentarfältet härunder, så är du med i tävlingen om en hel korg ...
0 Kommentarer
Vind en kurv med tyske godter
Lige for tiden kan du komme på Ein Smuttur til Tyskland til en rigtig god pris – det har vi sørget for i samarbejde med Rejselandet Tyskland, der om nogen kan remse gode grunde til at besøge Tyskland op: Der er for eksempel kunsten, kulturen og de uhøjtidelige specialiteter, der forkæler smagsløgene.

Men hvad med dig – hvad synes DU er lækkert ved Tyskland?

Fortæl os det i kommentarfeltet herunder – så er du med i konkurrencen om en hel kurv fuld af l...
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Per Holm
Vi er kommet på hotellet over 20 år, også da Torbens forældre havde hotellet. Sidste gang var 26-30 september 2017. Det er et hotel med masser af sjæl og der kræses godt for gæsterne. Torben laver super god mad og Karen er med, overalt hvor der mangler en hånd. Deres Bistro længere henne ad gaden, er absolut også et besøg værd. Vi vender helt sikkert til bage. ...
Karin
Et skønt område! Og det lyder slet ikke dårligt at få en gratis guide til gode vingårde, når man alligevel er i området....
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere