rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
cd top arrow
    Aktuellt - små historier från Happydays
    Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 113 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Nu är det jul igen…
03-12-2015

När man öppnar den första luckan i sin julkalender, är det startskottet på decembers alla jultraditioner. Några tar in julgranen den första söndagen i advent, andra pyntar deras hus med julgransljus och andra älskar att göra julkonfekt och inte minst att äta det! Och jag måste erkänna, att jag tycker att allt är väldigt trevligt – men julgodiset tar nog störst plats i mitt hjärta. Eller mage… i verkligheten.

I Happydays tackar vi inte nej till sötsaker, så den 2 december efter klockan fyra, fyllde vi kontorsmatsalen med glada kollegor och marsipan i långa banor. Matlådan var utbytt med nougat, brödrosten fick byta plats med en chokladsmältare, och skjortan doldes bakom ett förkläde med julnissar på.

Det blev rullat, smält och inte minst provsmakat för fulla muggar. Vi utmanade oss med allt från att göra jordnötsknaster till att rulla marsipankulor med cognac – det var visst någon som gjorde cognackulor med marsipan… Då det inte fanns mer marsipan kvar att forma eller mer choklad att doppa i – släckte vi ljuset på resefabriken och vände glada – och kanske lite för mätta – hem!

Om du vill testa själv, så kommer här några recept:

Nötchoklad:

Ingredienser:

  • 150 gram nougat
  • 50 gram mjölkchoklad
  • ¼ dl kallt vatten
  • 100 gram socker
  • 50 gram saltade jordnötter (eller andra nötter)

Kom vatten och socker i en kastrull och låt sockret smälta. Låt det bryna en liten smula. Ta av kastrullen av värmen och vänd ner (jord)nötterna. Häll ut massan på ett bakplåtspapper i en långpanna – det blir varmt i botten. Låt socker- och nötmassan stelna och svalna och krossa sedan i en mixer eller i en mortel. Smält nougat och choklad över vattenbad (eller i mikron). Låt nougatmassan stelna en smula. Fyll upp en tyllpåse och spruta nougatmassan i små folieformar och toppa med nötknastret. 

Ställ din färdiga nötchoklad i kylskåpet – och ät den när den har stelnat helt.

Lakritskulor med apelsin:

Ingredienser:

  • 150 gram lakritsmarsipan (eller blanda själv valfri mängd lakritspulver med marsipan)
  • Rivet skal från 1 ekologisk apelsin
  • 200 gram vit choklad
  • Lakritspulver/Lakritsgranulat

Riv apelsinskalet över en skål. Blanda med lakritsmarsipanen. Rulla till kulor. Smält chokladen i vattenbad. Doppa nu kulorna i den smälta chokladen. Strö lakritspulvret/lakritsgranulatet över kulorna innan chokladen stelnar.  

Trevligt nöje:)! 

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

Rieslingsuppen fra Rhinen
Torben fra Hotel Anker laver verdens bedste Rieslingsuppe! Vi kastede vores kærlighed på den, da vi besøgte hotellet, hvor Torben og hans kone Karen er værtspar, på vores studietur til Rhinen og Mosel – og vi fik heldigvis også opskriften med hjem.

Riesling og Rhinen hører uløseligt sammen – og vi var overraskede over, hvor elegant denne egns vinspecialitet klæder en anden tysk klassiker på bordet: Suppen, som med en sjat tør Riesling pludselig får en helt anden kar...
1 Kommentarer
Vinn en korg med tyska godsaker
I vårt samarbete med ”Tyskland – det vänliga semesterlandet” och kampanjen ”Tyska Städer” kan du just nu uppleva Tyskland till en riktigt bra pris! Vi kan komma på många goda skäl till att besöka Tyskland: Där finns t.ex. konst, kultur, mode - och de blygsamma specialiteterna, som skämmer bort smaklökarna.

Men vad tycker DU är så bra med Tyskland?

Berätta det för oss i kommentarfältet härunder, så är du med i tävlingen om en hel korg ...
0 Kommentarer
Vind en kurv med tyske godter
Lige for tiden kan du komme på Ein Smuttur til Tyskland til en rigtig god pris – det har vi sørget for i samarbejde med Rejselandet Tyskland, der om nogen kan remse gode grunde til at besøge Tyskland op: Der er for eksempel kunsten, kulturen og de uhøjtidelige specialiteter, der forkæler smagsløgene.

Men hvad med dig – hvad synes DU er lækkert ved Tyskland?

Fortæl os det i kommentarfeltet herunder – så er du med i konkurrencen om en hel kurv fuld af l...
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Per Holm
Vi er kommet på hotellet over 20 år, også da Torbens forældre havde hotellet. Sidste gang var 26-30 september 2017. Det er et hotel med masser af sjæl og der kræses godt for gæsterne. Torben laver super god mad og Karen er med, overalt hvor der mangler en hånd. Deres Bistro længere henne ad gaden, er absolut også et besøg værd. Vi vender helt sikkert til bage. ...
Karin
Et skønt område! Og det lyder slet ikke dårligt at få en gratis guide til gode vingårde, når man alligevel er i området....
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere