hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Aktuellt - små historier från Happydays
    Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 100 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Nu är det jul igen…
03-12-2015

När man öppnar den första luckan i sin julkalender, är det startskottet på decembers alla jultraditioner. Några tar in julgranen den första söndagen i advent, andra pyntar deras hus med julgransljus och andra älskar att göra julkonfekt och inte minst att äta det! Och jag måste erkänna, att jag tycker att allt är väldigt trevligt – men julgodiset tar nog störst plats i mitt hjärta. Eller mage… i verkligheten.

I Happydays tackar vi inte nej till sötsaker, så den 2 december efter klockan fyra, fyllde vi kontorsmatsalen med glada kollegor och marsipan i långa banor. Matlådan var utbytt med nougat, brödrosten fick byta plats med en chokladsmältare, och skjortan doldes bakom ett förkläde med julnissar på.

Det blev rullat, smält och inte minst provsmakat för fulla muggar. Vi utmanade oss med allt från att göra jordnötsknaster till att rulla marsipankulor med cognac – det var visst någon som gjorde cognackulor med marsipan… Då det inte fanns mer marsipan kvar att forma eller mer choklad att doppa i – släckte vi ljuset på resefabriken och vände glada – och kanske lite för mätta – hem!

Om du vill testa själv, så kommer här några recept:

Nötchoklad:

Ingredienser:

  • 150 gram nougat
  • 50 gram mjölkchoklad
  • ¼ dl kallt vatten
  • 100 gram socker
  • 50 gram saltade jordnötter (eller andra nötter)

Kom vatten och socker i en kastrull och låt sockret smälta. Låt det bryna en liten smula. Ta av kastrullen av värmen och vänd ner (jord)nötterna. Häll ut massan på ett bakplåtspapper i en långpanna – det blir varmt i botten. Låt socker- och nötmassan stelna och svalna och krossa sedan i en mixer eller i en mortel. Smält nougat och choklad över vattenbad (eller i mikron). Låt nougatmassan stelna en smula. Fyll upp en tyllpåse och spruta nougatmassan i små folieformar och toppa med nötknastret. 

Ställ din färdiga nötchoklad i kylskåpet – och ät den när den har stelnat helt.

Lakritskulor med apelsin:

Ingredienser:

  • 150 gram lakritsmarsipan (eller blanda själv valfri mängd lakritspulver med marsipan)
  • Rivet skal från 1 ekologisk apelsin
  • 200 gram vit choklad
  • Lakritspulver/Lakritsgranulat

Riv apelsinskalet över en skål. Blanda med lakritsmarsipanen. Rulla till kulor. Smält chokladen i vattenbad. Doppa nu kulorna i den smälta chokladen. Strö lakritspulvret/lakritsgranulatet över kulorna innan chokladen stelnar.  

Trevligt nöje:)! 

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Williamknome
pharmacy without dr prescriptions [url=http://v1agrawithoutprescript.com/#]viagra without a doctor prescription[/url] viagra without a doctor prescription http://v1agrawithoutprescript.com/...
Ole Gran-Jacobsen
Jeg kan tilslutte mig ovenstående indlæg om Alte Dorfschänke, selv om det er skrevet af en ansat ved Happydays. Vi ankom ultimo maj 2017 i strålende sol, 26-28 grader hele ugen. Kiggede forbavset ved ankomsten, hotellet markedsføres som "bikerhotel" - altså specielt for motorcykler, om der holdt da også flere store motorcykler foran hotellet. Det var dog en fordel. Undervejs var vi kørt gennem en myggesværm og uden for hotellet stod et bord med alle tænkelige rengøringsmidler til mot...
eva johansen
kan godt lide italienske vine...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere