hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 47 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Svampsoppa med björnbärsalsa
08-09-2015

I september och oktober kan man hitta allvärldens spännande svampar i skogen, som du kan använda som ingredienser i soppor, pajer och sallader. I matklubben fastnade jag för detta recept, som du absolut måste testa. :-)

Björnbärssalsa

25 gram smör

6 mindre palsternackor – skär i små tärningar (ca. 350 gram)

4 rödlökar delade i båtar (ca. 200 gram)
2 tsk rörsocker
3⁄4 tsk grovt salt
150 g färska eller upptinade frysta björnbär
1 dl färska timjanblad

Smält smöret i en stekpanna och stek palsternackorna i cirka 7 minuter – rör runt då och då. Tillsätt löken och stek i cirka 3 minuter. Tillsätt de övriga ingredienserna och värm björnbärssalsan i cirka 2 minuter. Smaka av med salt.

Svampsoppa

10 gram smör
225 gram rensade champinjoner i bitar
1 liten vitlöksklyfta
1⁄2 tsk torkad timjan
3 1⁄2 dl grönsaksbuljong
1⁄2 liter béchamelsås (gör själv eller köp färdig)
3⁄4 tsk grovt salt

Dekoration

Kvistar av färsk timjan

Tillbehör

240 gram grovt bröd

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på hög värme, men utan att smöret blir för brunt. Bryn svampen, pressad vitlök och timjan i cirka 3 minuter. Lägg svampblandningen och buljongen i en mixer. Mixa på högsta hastigheten i cirka 15 sekunder. Tillbaks med blandningen i grytan och blanda i béchamelsås och smaka av med salt. Koka upp soppan under omrörning.

Vid servering

Servera soppan i varma, djupa tallrikar och toppa med lite björnbärssalsa. Ät direkt tillsammans med bröd och resten av salsan.


Tips: Om du önskar en tunnare soppa kan du tillsätta lite vatten eller mjölk.

Smaklig måltid!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Helle Severini
Min bedste vinoplevelse er klart min første vinsmagninging, hvor vi fik at vide, at det slet ikke er så svært med vine! Der er nemlig kun to slags - dem, man kan lide, og dem, man ikke kan lide :-) ...
Tom Sørensen
Vi havde en dejlig tur til Stralsund Hotel Baltick ...
Grethe Jensen
På en biltur til Alsace forrige sommer overnattede vi i en hyggelig lille by, hvor den lokale vinbonde om aftenen stillede an til vinsmagning i hotellets vognport. Der var ikke stor søgning, så da min mand og jeg gik hen for at kigge, blev vi budt på nogle ret store prøver af hans 6 vine. Vi levnede ikke, og blev nok en smule omtågede, men også lidt bløde om hjertet, for hvor synd, at han intet fik solgt. Vi overkom sprogvanskelighederne ved at række to fingre i vejret og pege på 3 fla...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere