Julmarknad i Stockholm


Datum: 22/11-23/12 2014

När vintermörkret sprider sig över landet, pryds gatorna med mysig belysning samtidigt som caféer och restauranger fylls med tända stearinljus. Huvudstaden har mycket att erbjuda för den som vill hitta jul- och vinterstämning med många arrangemang i juletid, traditionella som innovativa aktiviteter.

Julmarknaden på Skansen är för många Stockholmare en klassiker och ett måste. Här hittar du gammaldags juldekorationer, ekologisk ostkaka och älgskinnsprodukter, för att nämna några av de klassiska julvarorna i marknadsbodarna. Det är dans kring granen, julverkstad, julsagor vid elden och massa andra aktiviteter för både stora och små. Djurgården bjuder även på Vasamuseet och inte minst Junibacken där man kan äta julbord och handla fler julklappar i bokhandeln.

På Stockholms äldsta torg, Stortorget i Gamla Stan, som är uppklädd i julskrud och julljus hela december finner man den traditionsrika julmarknaden med hundraåriga anor. Bland medeltida byggnader och kullerstensgator finner du mängder med röda julbodar, där de säljer bl.a. hantverk och julgodsaker. Under adventshelgerna är det oftast även sånguppträdanden.

Har ni inte hittat alla julklappar på Stockholms alla julmarknader, så kan ni med all säkerhet stryka de sista på julklappslistan på en shoppingrunda i Östermalm med alla märkesvarubutiker, gallerier och Östermalmshallens livliga marknad.

Det bästa sättet att återhämta sig i julklappshetsen på stan är att ta en kopp varm choklad eller lite glögg. Är man mot all förmodan trött på glögg, så kan man ju alltid beställa något annorlunda, som t.ex. äggtoddy på Kåken, Black Burt Coffee, en sorts variant på Irish Coffee men med Gammel Dansk istället för whiskey eller godisdrinken Hot Buttered Milk, som just är kryddat, sött smör i mjölk med en skvätt rom - bägge två serveras på Restaurang Reisen i Gamla Stan - eller kanske värma upp kroppen med en Hot Morgan, en vuxen och fruktansvärt god variant av varm choklad, där Captain Morgan rom blandas med Butterscotch-likör, varm choklad och grädde - den serveras på Rival Hotell.

Öppettider
Alla dagar kl. 11.00-18.00.

Hitta ett bra hotell nära de berömda julmarknaderna i Stockholm - se listan här under
Avstånd från hotellet till julmarknaderna i Stockholm ser du genom att klicka på knappen "Läs mer".

Här hittar du mer information om årets julmarknader

 
Visa hela texten

1 Funna resor
 Sortera efter:

Weekend i Stockholms skärgård

Gästernas betyg: 4.4 av 5
Baserat på 48 frågeformulär
Sverige » Stockholm » Saltsjö-Boo
3 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell vid Hasseludden
Skepparholmen 4 stjerner
Weekend
  • 2 övernattningar
  • 2 x frukostbuffé
  • 1 x 2-rätters middag inkl. kaffe
  • 1 x kaffe & kaka på ankomstdagen
Pris per person i dubbelrum
SEK1.549:-
WeekendMinisemesterSportlov (v. 7 och 8)Spa och wellnessVid vattnetStorfamiljJulmarknad Hotellet har uppvärmd utomhuspool Visa området på kartan

Interaktiva kartor från:
Google
Sitemap | Integritetspolicy | Allmänna villkor Dankort Masterkort VisaKort